Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Burkānu kūka ar ābolu krēmu

Burkānu kūka ar ābolu krēmu

FOTO: Nataša Rogova

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

12
porcijas
  • 1 liels burkāns ap 150g
  • 1 glāzes auzu pārslu, izmantoju pilngraudu
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 /2 ēd. k. cepamā pulvera
  • 3 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. eļļas
  • Šķipsniņa sāls
  • Sastāvdaļas krēmam
  • 300 g āboli
  • Ja vēlas var pievienot ogas,svaigas vai saldētas,es pievienoju sauju zemenes
  • 3 ēd.k mannā
  • Arī pēc vēlēšanās sviests 70g
  • Cukurs pēc garšas
  • Mandeļu skaidiņas , šokolādes gabaliņi,svaigas avenes dekorēšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

180 min.
  1. Gatavo kūkas ripas. Auzu pārslas samaļ dzirnaviņās.
  2. Burkānu sarīvē uz smalkās rīves. Rīvētam burkānam pievieno cukuru, eļļu un viegli sablenderē, lai nedaudz izdalās sula. Pievieno sāli, auzu pārslu miltus, cepamo pulveri un izmaisa. Pakāpeniski ber klāt kviešu miltus un maisa mīklu, kad mīkla jau grūti maisāma, sāk mīcīt ar rokām. Iemīca tik miltus līdz mīkla vairs nelīp pie virsmas. Bet nepārcenšas ar miltiem, jo mīklai nav jābūt sausai. Ieliek maisiņā un ļauj atpūsties.
  3. Gatavo krēmu. Ābolus sagriež, izņem serdes. Liek katliņā kopā ar zemenēm un nedaudz cukura. Vāra zem vāka uz mazas uguns līdz āboli sāk šķīst.
  4. Masu sablenderē un izlaiž caur sietiņu. Liek atpakaļ katlā un maisot ieber mannā. Uzvāra maisot, līdz mannā uzbriest. Nedaudz atdzesē un sāk putot. Šajā solī arī nogaršo cukura daudzumu, pēc vajadzības pievieno. Puto masu līdz tā kļūst gaisīga. Ja vēlas, tad pilnīgi atdzisušā krēmā ieputo sviestu, bet arī bez sviesta krēms ir ļoti labs. Krēmu liek ledusskapī līdz brīdim, kad izmanto.
  5. Atgriežas pie mīklas. Mīklu sadala 4 daļās,jo gatavoju 24 cm diamtera ripas.
    Atgriežas pie mīklas. Mīklu sadala 4 daļās,jo gatavoju 24 cm...

    FOTO: Nataša Rogova

  6. Katru izrullē plānu, virsmu un mīklu viegli apkaisot ar miltiem, lai nelīp. Uzliek vajadzīgā diametra šķīvi un izgriež skaisti apaļu formu.
  7. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 15-20 minūtēm līdz ripas nedaudz uzpūšas un paliek sausas. Atdzesē.
    Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 15-20 minūtēm līdz rip...

    FOTO: Nataša Rogova

  8. Ņem vienu ripu, apsmērē ar krēmu, tad liek virsū nākamo ripu, tad atkal krēms un šādi visas 4 ripas apsmērē.
    Ņem vienu ripu, apsmērē ar krēmu, tad liek virsū nākamo ripu...

    FOTO: Nataša Rogova

  9. Apsmērē kūkas sānus ar krēmu, apber ar grauzdētām mandeļu skaidiņām. Dekorēšana katra paša ziņā, es uzbēru šokolādes graudiņus un uzliku svaigas avenes. Bet tik pat labi iederēsies arī citas ogas un augļi.
    Apsmērē kūkas sānus ar krēmu, apber ar grauzdētām mandeļu sk...

    FOTO: Nataša Rogova

  10. Kūku patur pāris stundas ledusskapī.
    Kūku patur pāris stundas ledusskapī.

    FOTO: Nataša Rogova

  11. Ar interesantu piesitienu ir kopējā garšas buķete. Lielisks savienojums-burkāni, auzu pārslas un āboli.
    Ar interesantu piesitienu ir kopējā garšas buķete. Lielisks...

    FOTO: Nataša Rogova

  12. Degustēja kā lieli tā mazi un visiem prasījās pēc papildporcijas.
    Degustēja kā lieli tā mazi un visiem prasījās pēc papildporc...

    FOTO: Nataša Rogova

  13. Protams, uzzinot šo neparasto recepti visi bija sajūsmā.
    Protams, uzzinot šo neparasto recepti visi bija sajūsmā.

    FOTO: Nataša Rogova

  14. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena kēkss

Biezpiena kēkss

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas