Burkānu kūka ar ābolu krēmu

4 1
Kolekcijas: Vegānu

Sastāvdaļas

12 porcijas
  • 1 liels burkāns ap 150g
  • 1 glāzes auzu pārslu, izmantoju pilngraudu
  • 1 glāze kviešu miltu
  • 1 /2 ēd. k. cepamā pulvera
  • 3 ēd. k. cukura
  • 3 ēd. k. eļļas
  • Šķipsniņa sāls
  • Sastāvdaļas krēmam
  • 300 g āboli
  • Ja vēlas var pievienot ogas,svaigas vai saldētas,es pievienoju sauju zemenes
  • 3 ēd.k mannā
  • Arī pēc vēlēšanās sviests 70g
  • Cukurs pēc garšas
  • Mandeļu skaidiņas , šokolādes gabaliņi,svaigas avenes dekorēšanai

Pagatavošana

180 min.
  1. Gatavo kūkas ripas. Auzu pārslas samaļ dzirnaviņās.
  2. Burkānu sarīvē uz smalkās rīves. Rīvētam burkānam pievieno cukuru, eļļu un viegli sablenderē, lai nedaudz izdalās sula. Pievieno sāli, auzu pārslu miltus, cepamo pulveri un izmaisa. Pakāpeniski ber klāt kviešu miltus un maisa mīklu, kad mīkla jau grūti maisāma, sāk mīcīt ar rokām. Iemīca tik miltus līdz mīkla vairs nelīp pie virsmas. Bet nepārcenšas ar miltiem, jo mīklai nav jābūt sausai. Ieliek maisiņā un ļauj atpūsties.
  3. Gatavo krēmu. Ābolus sagriež, izņem serdes. Liek katliņā kopā ar zemenēm un nedaudz cukura. Vāra zem vāka uz mazas uguns līdz āboli sāk šķīst.
  4. Masu sablenderē un izlaiž caur sietiņu. Liek atpakaļ katlā un maisot ieber mannā. Uzvāra maisot, līdz mannā uzbriest. Nedaudz atdzesē un sāk putot. Šajā solī arī nogaršo cukura daudzumu, pēc vajadzības pievieno. Puto masu līdz tā kļūst gaisīga. Ja vēlas, tad pilnīgi atdzisušā krēmā ieputo sviestu, bet arī bez sviesta krēms ir ļoti labs. Krēmu liek ledusskapī līdz brīdim, kad izmanto.
  5. Atgriežas pie mīklas. Mīklu sadala 4 daļās,jo gatavoju 24 cm diamtera ripas.
    Atgriežas pie mīklas. Mīklu sadala 4 daļās,jo gatavoju 24 cm...
  6. Katru izrullē plānu, virsmu un mīklu viegli apkaisot ar miltiem, lai nelīp. Uzliek vajadzīgā diametra šķīvi un izgriež skaisti apaļu formu.
  7. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 15-20 minūtēm līdz ripas nedaudz uzpūšas un paliek sausas. Atdzesē.
    Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 15-20 minūtēm līdz rip...
  8. Ņem vienu ripu, apsmērē ar krēmu, tad liek virsū nākamo ripu, tad atkal krēms un šādi visas 4 ripas apsmērē.
    Ņem vienu ripu, apsmērē ar krēmu, tad liek virsū nākamo ripu...
  9. Apsmērē kūkas sānus ar krēmu, apber ar grauzdētām mandeļu skaidiņām. Dekorēšana katra paša ziņā, es uzbēru šokolādes graudiņus un uzliku svaigas avenes. Bet tik pat labi iederēsies arī citas ogas un augļi.
    Apsmērē kūkas sānus ar krēmu, apber ar grauzdētām mandeļu sk...
  10. Kūku patur pāris stundas ledusskapī.
    Kūku patur pāris stundas ledusskapī.
  11. Ar interesantu piesitienu ir kopējā garšas buķete. Lielisks savienojums-burkāni, auzu pārslas un āboli.
    Ar interesantu piesitienu ir kopējā garšas buķete. Lielisks...
  12. Degustēja kā lieli tā mazi un visiem prasījās pēc papildporcijas.
    Degustēja kā lieli tā mazi un visiem prasījās pēc papildporc...
  13. Protams, uzzinot šo neparasto recepti visi bija sajūsmā.
    Protams, uzzinot šo neparasto recepti visi bija sajūsmā.
  14. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize