Karamelizētu sīpolu zupa ar ķiplokiem un kūpinātu sieru

5 1
Omulīgā otrdienas zupa!

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 1 kg sīpolu
  • 4 ķiploka daiviņas
  • 200 ml sausa sarkanvīna
  • Santa Maria timiāns pēc garšas
  • 3 –4 Santa Maria lauru lapas
  • Santa Maria akmens sāls pēc garšas
  • 2 ēd. k. cukura
  • 2 ēd. k. Santa Maria piedevas medījumam
  • 2 ķiploka galviņas
  • 100 g kūpināta siera
  • Eļļa cepšanai
  • 500 ml ūdens

Pagatavošana

30 min.
  1. Nomizo un sagriež sīpolus un ķiplokus šķēlītēs un viegli apcep. Pievieno cukuru un cep, līdz viss kļūst zeltaini brūns.
  2. Pielej vīnu, pievieno garšvielas un ļauj šķidrumam izvārīties.
  3. Pievieno ūdeni un vāra, līdz sīpoli kļūst mīksti.
  4. Sarīvē sieru. Ieliek ķiploka galviņas krāsnī un 20–25 minūtes cep 180°C temperatūrā. Pasniedz zupu kopā ar ķiploka galviņām.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas