Cepta karpa

2015. gada 11. augusts
Foto: Inga Ceriņa
Varbūt attēlā gatvā karpa neizskatās apetelīga, bet garšo tiešām izcili un sātīgi, jo zivs ir uzsūkusi visas garšvielas.
No 2 kg karpas sanāk maltīte 6 personām.
Pagatavošana
60 min
1. Centrāltirgū pirktu, notīrītu un iztīrīti karpu noskalo zem tekoša auksta ūdens un iekšpusi izslauka/izsusina ar papīra dvieli.
Foto: Inga Ceriņa
2. Sagatavo majonēzes un siera maisījumu, ar kuru viscaur iesmērā karpu.
3. Majonēzē iejauc iespiestas ķipoka daiviņas, sarīvētu Pamas sieru, sīki sasmlacinātas dilles un pētersiļa lapiņas, sāli un melnos piparus. Visu kātīgi samaisa.
Foto: Inga Ceriņa
4. Karpas vidu iesmērē ar šo maisījumu, pēc tam ieliek lielos diļļu un pētersīļa kātus un dažas citrona daiviņas.
Foto: Inga Ceriņa
5. Karpu apsmērā arī no ārpuses abām pusēm, uzliek uz cepampapīra un pārliek foliju.
Foto: Inga Ceriņa
6. Cep 200 grādos 40 minūtes.
7. 5 min. pirms izņemšanas, noņem foliju, lai apbrūninās.
8. Karpu dala gabalos un pirms ēšanas viegli apsāla un uzslaka citona sulu.

Lai labi garšo!
Uz augšu