Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepta karpa

Cepta karpa

FOTO: Inga Ceriņa

Varbūt attēlā gatvā karpa neizskatās apetelīga, bet garšo tiešām izcili un sātīgi, jo zivs ir uzsūkusi visas garšvielas.
No 2 kg karpas sanāk maltīte 6 personām.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

6
porcijas
  • 2 kg karpas
  • Provansas majonēze Francis
  • 50 g rīvēta parmas siera
  • 2 pētersīļa kātiņi
  • 5 dilles
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 1 citrons
  • Sāls
  • Melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Centrāltirgū pirktu, notīrītu un iztīrīti karpu noskalo zem tekoša auksta ūdens un iekšpusi izslauka/izsusina ar papīra dvieli.
    Centrāltirgū pirktu, notīrītu un iztīrīti karpu noskalo zem...

    FOTO: Inga Ceriņa

  2. Sagatavo majonēzes un siera maisījumu, ar kuru viscaur iesmērā karpu.
  3. Majonēzē iejauc iespiestas ķipoka daiviņas, sarīvētu Pamas sieru, sīki sasmlacinātas dilles un pētersiļa lapiņas, sāli un melnos piparus. Visu kātīgi samaisa.
    Majonēzē iejauc iespiestas ķipoka daiviņas, sarīvētu Pamas s...

    FOTO: Inga Ceriņa

  4. Karpas vidu iesmērē ar šo maisījumu, pēc tam ieliek lielos diļļu un pētersīļa kātus un dažas citrona daiviņas.
    Karpas vidu iesmērē ar šo maisījumu, pēc tam ieliek lielos d...

    FOTO: Inga Ceriņa

  5. Karpu apsmērā arī no ārpuses abām pusēm, uzliek uz cepampapīra un pārliek foliju.
    Karpu apsmērā arī no ārpuses abām pusēm, uzliek uz cepampapī...

    FOTO: Inga Ceriņa

  6. Cep 200 grādos 40 minūtes.
  7. 5 min. pirms izņemšanas, noņem foliju, lai apbrūninās.
  8. Karpu dala gabalos un pirms ēšanas viegli apsāla un uzslaka citona sulu.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Padomju laiku šniceles

Padomju laiku šniceles

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas