Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm

Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm

FOTO: Depositphotos

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 125 g piena
  • 150 g cukura
  • 220 g miltu
  • 150 g mīksta sviesta
  • 2 tējk. cepamais pulveris
  • 5 tējk. melnās tējas ar bergamoti (Earl grey tēja)
  • 2 olas
  • 2 saujas tumšās rozīnes
  • Brūnais cukurs
  • Brendijs, konjaks vai rums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Rozīnes aplej ar alkoholu tā, lai šķidrums nosedz biezumus, vēlams atstāt ievilkties uz 12h.
  2. Pienam pievieno melno tēju un uzkarsē, atstāj pusstundu ievilkties. Tējai ir jābūt ar diezgan izteiktu bergamotes smaržu, lai būtu vēlamais efekts.
  3. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
  4. Izkausē sviestu ar cukuru, izkāš pienu no tējas biezumiem, maisījumam pievieno olas un pienu.
  5. Miltus un cepamo pulveri samaisa un pievieno mīklai, samīca viendabīgā masā.
  6. Iegūtajai masai pievieno rozīnes, ja viss brendijs nav uzsūcies rozīnēs, to arī pielej maisījumam.
  7. Mīklu pilda kēksiņu papīra formiņās. Formiņas saliek uz pannas un kēksiņu virspusi apkaisa ar brūno cukuru.
  8. Cep 180 grādos 25 minūtes.
  9. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Skumbrija kažokā jeb biešu salāti ar auksti kūpinātu skumbriju

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas