-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Konditoreja un maize
-
>
Bergamotes kēksiņi ar rozīnēm
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
125 g piena
-
150 g cukura
-
220 g miltu
-
150 g mīksta sviesta
-
2 tējk. cepamais pulveris
-
5 tējk. melnās tējas ar bergamoti (Earl grey tēja)
-
2 olas
-
2 saujas tumšās rozīnes
-
Brūnais cukurs
-
Brendijs, konjaks vai rums
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
Rozīnes aplej ar alkoholu tā, lai šķidrums nosedz biezumus, vēlams atstāt ievilkties uz 12h.
-
Pienam pievieno melno tēju un uzkarsē, atstāj pusstundu ievilkties. Tējai ir jābūt ar diezgan izteiktu bergamotes smaržu, lai būtu vēlamais efekts.
-
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem.
-
Izkausē sviestu ar cukuru, izkāš pienu no tējas biezumiem, maisījumam pievieno olas un pienu.
-
Miltus un cepamo pulveri samaisa un pievieno mīklai, samīca viendabīgā masā.
-
Iegūtajai masai pievieno rozīnes, ja viss brendijs nav uzsūcies rozīnēs, to arī pielej maisījumam.
-
Mīklu pilda kēksiņu papīra formiņās. Formiņas saliek uz pannas un kēksiņu virspusi apkaisa ar brūno cukuru.
-
Cep 180 grādos 25 minūtes.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs