1. Vispirms novāra 2 paciņas "Valdo" rīsu; 2) Paņem katlu, vēlams ar nepiedegošu pārklājumu, 5 litru tilpumā (uzmanīgi sautējot, tiku galā arī ar 4 litru katlu). Sagatavo visas vajadzīgās sastāvdaļas;

Foto: Receptes.lv
2. Sīpolu sagriež kubiņos, ķiploku saspiež un sasmalcina, burkānus sarīvē, tomātus sagriež kubiņos, papriku, izņemot sēkloti, sagriež ~3 cm garās strēmelēs. Ielej katlā diezgan daudz eļļas;
3. Uzkarsē un apcep sīpolus un ķiplokus viegli dzeltenus, tad pieliek klāt burkānus un ~ 5 minūtes apcep;
4. Pievieno malto gaļu un sāk apcept. Pieber sāli, piparus, kajenas piparus, koriandru, rozmarīnu, "Santa Maria" kopējo gaļas piedevu, "Anniņas" bezsāls piedevu pēc pavāra izjūtām;
5. Brīdī, kad gaļa jau ir nedaudz izmaisīta un apcepta, pieber klāt papriku. Visu kopā maisa un apcep ~5 minūtes;
6. Tad, kad visas sastāvdaļas ir apceptas, sautējumam pievieno tomātu kečupu un maisot pielej ūdeni, lai tas ~2 cm pārsegtu sautējumu. Uz lēnas uguns visu sautē ~20 min.
7. * Šājā receptē nav precīzi jārēķina, cik daudz paprikas ietilpst katlā un cik nepieciešams masas to pildīšanai, bet, galvenokārt, šādi sautējumu var izveidot daudz sulīgāku un garšīgāku!