Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas un paprikas sautējums

2014. gada 12. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms novāra 2 paciņas "Valdo" rīsu; 2) Paņem katlu, vēlams ar nepiedegošu pārklājumu, 5 litru tilpumā (uzmanīgi sautējot, tiku galā arī ar 4 litru katlu). Sagatavo visas vajadzīgās sastāvdaļas;
Foto: Receptes.lv
2. Sīpolu sagriež kubiņos, ķiploku saspiež un sasmalcina, burkānus sarīvē, tomātus sagriež kubiņos, papriku, izņemot sēkloti, sagriež ~3 cm garās strēmelēs. Ielej katlā diezgan daudz eļļas;
3. Uzkarsē un apcep sīpolus un ķiplokus viegli dzeltenus, tad pieliek klāt burkānus un ~ 5 minūtes apcep;
4. Pievieno malto gaļu un sāk apcept. Pieber sāli, piparus, kajenas piparus, koriandru, rozmarīnu, "Santa Maria" kopējo gaļas piedevu, "Anniņas" bezsāls piedevu pēc pavāra izjūtām;
5. Brīdī, kad gaļa jau ir nedaudz izmaisīta un apcepta, pieber klāt papriku. Visu kopā maisa un apcep ~5 minūtes;
6. Tad, kad visas sastāvdaļas ir apceptas, sautējumam pievieno tomātu kečupu un maisot pielej ūdeni, lai tas ~2 cm pārsegtu sautējumu. Uz lēnas uguns visu sautē ~20 min.
7. * Šājā receptē nav precīzi jārēķina, cik daudz paprikas ietilpst katlā un cik nepieciešams masas to pildīšanai, bet, galvenokārt, šādi sautējumu var izveidot daudz sulīgāku un garšīgāku!
8. Lai labi garšo!
Uz augšu