Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Jēra šašliks cepeškrāsnī

Jēra šašliks cepeškrāsnī

FOTO: Sindija

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļas ar speķīti
  • 2 ēd. k. majonēzes
  • 2 ēd. k. sinepju
  • 2 daiviņa/s ķiploka
  • Pipari
  • Sāls
  • Var pievienot arī garšvielas šašlikam
  • 1 tējk. sojas mērces
  • 1 tējk. citronu sulas
  • Ķirštomātiņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Gaļu sagrieš gabaliņos.
  2. Taisa marinādi: majonēzi sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, soju, garšvielām, citronu sulu un sinepēm.
  3. Gaļai klāt pievieno marinādi un ļauj ievilkties. Ideāli, ja no no rīta iemarinē, bet vakarā liek cepties, dodot laiku visam savilkties.
  4. Ieklāj cepamajā traukā foliju, bet pannā ielej ūdeni, lai ir tvaiks un gaļa nepaliek sausa. Trauku ieliek pannā ar ūdeni.
  5. Gaļu sasprauž uz bambusa iesmiņiem (pirms tam tos saslapina, lai gaļa nepiedeg), pa starpai liekot kādu tomātiņu.
  6. Kārto uz trauka. Man sanāca, ka iesmiņi turas uz trauka abās pusēs, bet ja trauks ir apaļš, var uzlikt tikai vienu iesma galu, veidojot apli.
  7. Liek 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 20 minūtem apgriež otrādi.

    * Pasniedz ar gurķu stienīšiem un dārzeņu mērcīti.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas