-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Jēra šašliks cepeškrāsnī
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
1 kg jēra gaļas ar speķīti
-
2 ēd. k. majonēzes
-
2 ēd. k. sinepju
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
Pipari
-
Sāls
-
Var pievienot arī garšvielas šašlikam
-
1 tējk. sojas mērces
-
1 tējk. citronu sulas
-
Ķirštomātiņi
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
60 min.
-
-
Taisa marinādi: majonēzi sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, soju, garšvielām, citronu sulu un sinepēm.
-
Gaļai klāt pievieno marinādi un ļauj ievilkties. Ideāli, ja no no rīta iemarinē, bet vakarā liek cepties, dodot laiku visam savilkties.
-
Ieklāj cepamajā traukā foliju, bet pannā ielej ūdeni, lai ir tvaiks un gaļa nepaliek sausa. Trauku ieliek pannā ar ūdeni.
-
Gaļu sasprauž uz bambusa iesmiņiem (pirms tam tos saslapina, lai gaļa nepiedeg), pa starpai liekot kādu tomātiņu.
-
Kārto uz trauka. Man sanāca, ka iesmiņi turas uz trauka abās pusēs, bet ja trauks ir apaļš, var uzlikt tikai vienu iesma galu, veidojot apli.
-
Liek 220 grādos sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc 20 minūtem apgriež otrādi.
* Pasniedz ar gurķu stienīšiem un dārzeņu mērcīti.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs