Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Melleņu - biezpiena plātsmaize

Melleņu - biezpiena plātsmaize

FOTO: Depositphotos.com

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 200 g biezpiena
  • 200 g sviesta vai margarīna
  • 4 olas
  • 1 glāze/s cukura
  • 2 glāze/s miltu
  • 1 tējk. citronskābes
  • 1 tējk. kartupeļu miltu
  • 1 tējk. sodas
  • Pildījumam:
  • Mellenes
  • Skābais krējums
  • Cukurs
  • Kanēlis
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Bļodā iegriež sviestu, pasilda uz uguns, lai pakūst, un pieber klāt cukuru. Noņem no uguns, maisa, līdz sviests izkusis.
  2. Atsevišķi sakuļ olas, pielej pie sviesta un samaisa.
  3. Piedrupina biezpienu, kārtīgi izmaisa. Pieber sodu, stērķeli, citronskābi un izmaisa.
  4. Pašās beigās ber klāt miltus un maisa, līdz tie visi ir iemaisīti.
  5. Liek mīklu uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un uzber mellenes. Cep ~ 60 minūtes 180 °C. 10 minūtes pirms beigām pārlej ar skābo krējumu, kas pirms tam sajaukts ar cukuru un kanēli.
  6. *Sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa STRĪĶĒTAI tējkarotei. Pirmajā reizē piebēru tējkaroti ar kaudzīti, varēja ļoti labi sajust sodas garšu.

    Lai labi garšo!
    *Sodu un citronskābi jāber nedaudz - katra pa STRĪĶĒTAI tējk...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes
| 8. jūlijs 16:52 8.07 16:52
10 iemesli, kāpēc nemitīgi gribas ēst
Kā to labot?
| 7. jūlijs 15:33 7.07 15:33
6 būtiskas kļūdas, marinējot gurķus
Svarīgi, lai burciņas ilgi glabātos

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas