1. Gatavo biskvītu: olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Baltumus puto ar šķipsninu sāls, līdz izveidojas putas, pievieno 2 ēd. k. cukura un puto, līdz stingrām putām, pievieno citronskābi. Puto, līdz cukurs izkusis un izveidojušās stingras olbaltuma putas.
2. Atsevišķi puto sviestu ar atlikušo cukuru līdz krēmīgai masai, tad pa vienam ieputo olas dzeltenumus.
3. Ieputo kakao un kartupeļu cieti.
4. Šokolādi sadrupina saldajā krējumā un izkausē. Atdzisušu, ne karstu ieputo sviesta masā.
5. Iesijā miltus, izmaisa. Iecilā olbaltuma putas, maisot ar karoti lēnam vienā virzienā.
6. Lej mīklu cepamtraukā, kas iesmērēts ar sviestu.
7. Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 180 grādiem (zemā tempertūrā) ap 40 minūtēm. Gatavību pārbauda ar sausu nazi vai kociņu - ja sauss, tad biskvīts ir gatavs.
8. Gatavo biskvītu apsedz ar mitru dvieli un ļauj atdzist, tad izņem no formas.
9. Pilnīgi atdzisušu biskvītu pārgriež horizontāli uz pusēm. Pārgiežot biskvītu, viducis nav kā ierastam bskvītam, maigs, pūkains, sauss, bet gan diezgan presēts, mitrs, var šķist, ka nav izcepies, bet patiesībā tā jābūt, jo sastāvā ir daudz taukvielu. Tas dos to izteikto šokolādes tortes garšu.
10. Gatavo krēmu: sviestu putojam ar cukuru un vaniļas cukuru līdz krēmīgai masai, tad ieputo svaigo sieru.
11. Šokolādi iedrupina saldajā krējumā un izkausē, tad atdzesē.
12. Izkausēto šokolādi ieputo krēmā, tad pievieno kakao, vēl saputo.
13. Krēmu smērē uz biskvīta apakšas, uzliek otru biskvīta kārtu un visu torti apsmērē ar krēmu.
14. Apber ar drupačām un liek ledusskapī ievilkties.
15. No želejas izspiež sirsniņas, dekorē torti. Aplej ar izkausētu šokolādi, kas sajaukta ar saldo krējumu.
16. Liek ledusskapī, līdz sastingst.
17. * Tortes svars aptuveni 2,5 kg.