Sākums > Receptes > Uzkodas

Pelītes siera kažociņā

2005. gada 4. aprīlis
Foto: Rita Prane
Pagatavošana
30 min
1. Sagatavo vistas fileju un bumbieri. Vistas fileju sagriez šķērsām 0,5 cm biezās šķēlītēs (no katras filejas sanāk 10-13 šķēles). Katru šķēli uzmanīgi izdauzi ar gaļas āmuriņu – vienu pusi ar rupjo pusi, otru – ar smalko. It īpaši rūpīgi jāizdauza šķēlīšu maliņas. Sajauc kopā piparus un koriandru un nedaudz apkaisi katru filejas šķēlīti no vienas puses. Bumbieri sagriez nelielos puscentrimetra biezuma un 1,5-2 cm garuma stienīšos. Sagatavo sieru un olu. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Olas rūpīgi sakul, pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļas un atkal sakul, kamēr eļļa vienmērīgi sajaukusies ar olu. Veido vistas veltnīšus. Uz katra filejas gabaliņa, uz garšvielām apkaisītās puses uzliek bumbiera stienīti un rūpīgi satin veltnīti, sekojot, lai visi stūri ir ciet. Satītos veltnīšus apvārti sakultajā olā, pēc tam sarīvētajā sierā, pēc tam atkal olā un tad rīvmaizē. Sagatavotos veltnīšus noliec uz dēlīša, kamēr visi veltnīši ir apvārtīti. Rezultātā veltnīšu apjoms palielināsies 2-3 reizes. Pannā sakarsē palielu daudzumu eļļas, liec iekšā veltnīšus, tā, lai būtu ērti tos apgriezt. Cep veltnīšus uz vidēji liela uguns apgriežot katru pusi 30 sekundes. Parasti jāapgriež 3-4 reizes. Pasniedz.
2. “Pelītes siera kažociņā” var pasniegt gan kā uzkožamos – gan veselā, gan sagrieztā veidā, gan arī kā pamatēdienu ar rīsiem, kartupeļiem vai pastu ar jebkuru mērci. “Pelītes” ir garšīgas gan siltas, gan arī atdzisušas.
Uz augšu