Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Pelītes siera kažociņā

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 vistas filejas
  • 1 bumbieris
  • 150 g Holandes siera
  • 3 olas
  • Rīvmaize
  • ¼ tējkarotes maltu sarkano piparu
  • ¼ tējkarotes maltu smaržīgo piparu
  • ¼ tējkarotes malta koriandra
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sagatavo vistas fileju un bumbieri. Vistas fileju sagriez šķērsām 0,5 cm biezās šķēlītēs (no katras filejas sanāk 10-13 šķēles). Katru šķēli uzmanīgi izdauzi ar gaļas āmuriņu – vienu pusi ar rupjo pusi, otru – ar smalko. It īpaši rūpīgi jāizdauza šķēlīšu maliņas. Sajauc kopā piparus un koriandru un nedaudz apkaisi katru filejas šķēlīti no vienas puses. Bumbieri sagriez nelielos puscentrimetra biezuma un 1,5-2 cm garuma stienīšos. Sagatavo sieru un olu. Sieru sarīvē uz smalkās rīves. Olas rūpīgi sakul, pievieno 3 ēdamkarotes olīveļļas un atkal sakul, kamēr eļļa vienmērīgi sajaukusies ar olu. Veido vistas veltnīšus. Uz katra filejas gabaliņa, uz garšvielām apkaisītās puses uzliek bumbiera stienīti un rūpīgi satin veltnīti, sekojot, lai visi stūri ir ciet. Satītos veltnīšus apvārti sakultajā olā, pēc tam sarīvētajā sierā, pēc tam atkal olā un tad rīvmaizē. Sagatavotos veltnīšus noliec uz dēlīša, kamēr visi veltnīši ir apvārtīti. Rezultātā veltnīšu apjoms palielināsies 2-3 reizes. Pannā sakarsē palielu daudzumu eļļas, liec iekšā veltnīšus, tā, lai būtu ērti tos apgriezt. Cep veltnīšus uz vidēji liela uguns apgriežot katru pusi 30 sekundes. Parasti jāapgriež 3-4 reizes. Pasniedz.
  2. “Pelītes siera kažociņā” var pasniegt gan kā uzkožamos – gan veselā, gan sagrieztā veidā, gan arī kā pamatēdienu ar rīsiem, kartupeļiem vai pastu ar jebkuru mērci. “Pelītes” ir garšīgas gan siltas, gan arī atdzisušas.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Gaileņu mērce ar jaunajiem kartupeļiem un gurķu šķēlītēm fiksajā marinādē

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas