Sākums > Receptes > Salāti

Salāti ar avenēm, sieru un makaroniem

2013. gada 28. decembris
Foto: Nataša Rogova
Ananass labi slāpē rukolu, tā saldā garša ir burvīgs salikums ar rukolas rūgtumu. Siera, aveņu mērce ir vienkārši super - svaiga un maiga, krēmīga, sierīga.
Pagatavošana
30 min
1. Makaronus izvāra, atdzesē.
2. Gatavo mērci: olas dzeltenumiem pievieno rīvētu sieru, izmaisa un pielej pienu. Liek karsēties, maisot, līdz mērce sabiezē un siers izkūst.
3. Pievieno avenes un maisa, līdz mērce kļūst rozīga. Iemaisa garšvielas un atdzesē.
4. Šķīvī kārto rukolas lapas (vai citus salātus, kas garšo), pāri liek makaronus un ananasa gabaliņus. Aplej ar mērci un dekorē ar avenēm. Pāri visam uzber rīvētu sieru.

Labu apetīti!
Uz augšu