Dārzeņu biezzupa ar cāļa šķiņķi un kausētu sieru

3 1

Sastāvdaļas

  • 4 gab. ziedkāpostu zariņi
  • 2 -3 gab. kartupeļi
  • 2 gab. burkāni
  • Puravs
  • 2 gab. sīpoli
  • 1 -2 ķiploku daiviņas
  • 150 ml saldais krējums
  • 1 /2 iepak. kausētais siers
  • 1 - 2 gab. cāļa šķiņķi

Pagatavošana

40 min.
  1. Dārzeņus notīra, nomazgā un cietākos - burkānus, kartupeļus, ziedkāpostus - sagriež mazākos gabalos. Visu liek palielā katlā, pieber nedaudz sāls un pārlej ar ūdeni, lai visi dārzeņi būtu pārklāti. Ūdeni nevajag pieliet par daudz, ja beigās sanāks par biezu tad var pieliet klāt;
  2. Dārzeņus vāra, kamēr tie kļūst mīksti, tad pieliek buljona kubiņu un vāra, kamēr tas izšķīst;
  3. Pa to laiku smalki sagriež cāļa šķiņķi un apcep. Katlu ar dārzeņiem ņem nost no uguns un sablenderē viendabīgā masā. Tas jādara uzmanīgi, lai neapplaucētos;
  4. Kad dārzeņi sablenderēti, pielej saldo krējumu un pieliek 1/3 paciņas kausētā siera, sablenderē vēlreiz. Beigās pievieno apcepto cāļa šķiņķi, var pievienot smalki sagrieztus lociņus.
  5. * Pasniedz ar grauzdiņiem.
  6. Labu apetīti!

Komentāri

Patrīcija Boroveca 2017. gada 17. aprīlis 13:57
Es taisiju tā pat tikai neliku tos pašus produktus.Izskatijās pat garšīgāk un bija arī garšīgāk.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas