Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Šokolādes kēksiņi

Šokolādes kēksiņi

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 330 ml piena
  • 1 glāze/s kakao pulvera (225 ml)
  • 3 olas
  • 100 g šokolādes
  • 1/2 glāze/s cukura
  • 2 tējk. cepamā pulvera
  • 150 g sviesta
  • 1 tējk. vaniļas
  • 1/2 tējk. sāls
  • Brokastu pārslas
  • Milti
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Pirmajā traukā ieliek sviestu un mazliet izkausē virs katla ar verdošu ūdeni. Kad sviests ir mazliet izkusis, pievieno 1 tējkaroti vaniļas, tad ar mikseri vai putojamo slotiņu sajauc kopā, līdz masa ir daudz maz vienmērīga.
  2. Atsevišķā traukā sakuļ kopā olas, cukuru un pienu. Iejauc visu sviesta masā.
  3. Trešajā traukā sadala šokolādi mazos gabaliņos, pievieno kakao, miltus, cepamo pulveri un sāli. Samaisa un pievieno visu sviesta masai.
  4. Uzsilda cepeškrāsni 180 - 200 °C (vecajām krāsnīm) vai 5-6 (jaunajām). Ieliek papīra formiņas traukā un ielej masu līdz pusei (cepšanas laikā masa uzpūtīsies). Pēc garšas var pievienot brokastu pārslas (cepšanas laikā tās iegrims līdz kēksiņa vidum). Cep 20-25 minūtes.
  5. Cepšanas laikā pārbauda, vai gatavs, ar zobu bakstāmo - iedur līdz galam un izvelk. Ja pie zobu bakstāmā gandrīz nekas nav pielipis, tad ir gatavs.

    Labu apetīti!
    Cepšanas laikā pārbauda, vai gatavs, ar zobu bakstāmo - iedu...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas