Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas fileja čīliešu gaumē

2013. gada 22. jūlijs
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
45 min
1. Sīpolu un ķiploku notīra un rupji sakapā.
2. Sakuļ viendabīgā biezenī kopā ar čili piparu pulveri, kurkumu, kā arī citrona sulu. Sajauc kopā ar olīveļļu.
3. Vistas filejas apsāla.
4. Filejas apviļā čili pastā un traukā ar vāku marinē, kamēr tiek gatavoti salāti.
5. Grilu uzkarsē līdz vidēji stipram karstumam.
6. Sietā notecina pupiņas.
7. Papriku, cukīni un gurķi notīra, nomazgā un sagriež sīkos gabaliņos. (Gurķim izņem sēklas laukā).
8. Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.
9. Visas šīs sastāvdaļas liek bļodā, samaisa ar sāli, pipariem, etiķi kā arī olīveļļu.
10. Pēc tam uzliek vāku un ļauj ievilkties tik ilgi, kamēr tiek grilēta gaļa.
11. Gaļu liek uz grila režģa un grilē karstā grilā apmēram 6 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava, iedurot tajā, šķidrums, kas iztek ir dzidrs.
12. Gatavo gaļu noņem no režģa, sagriež šķēlēs un izkārto tās uz dārzeņu salātiem.
13. Labu apetīti!
Uz augšu