Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Vistas fileja čīliešu gaumē

Vistas fileja čīliešu gaumē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 2 tējk. čili piparu pulvera
  • 2 tējk. kurkuma pulvera
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • 4 vistas filejas
  • Dārzeņu salātiem:
  • 1 kārbiņu sarkano vai melno pupiņu ( neto svars 400 g )
  • 1 sarkanās paprikas pāksts
  • 75 g cukīnī
  • 75 g salātu gurķis
  • 1 sarkans sīpols
  • Sāls
  • Pipari
  • 1 ēd. k. etiķa
  • 2 ēd. k. olīveļļas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

45 min.
  1. Sīpolu un ķiploku notīra un rupji sakapā.
  2. Sakuļ viendabīgā biezenī kopā ar čili piparu pulveri, kurkumu, kā arī citrona sulu. Sajauc kopā ar olīveļļu.
  3. Vistas filejas apsāla.
  4. Filejas apviļā čili pastā un traukā ar vāku marinē, kamēr tiek gatavoti salāti.
  5. Grilu uzkarsē līdz vidēji stipram karstumam.
  6. Sietā notecina pupiņas.
  7. Papriku, cukīni un gurķi notīra, nomazgā un sagriež sīkos gabaliņos. (Gurķim izņem sēklas laukā).
  8. Sīpolu nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.
  9. Visas šīs sastāvdaļas liek bļodā, samaisa ar sāli, pipariem, etiķi kā arī olīveļļu.
  10. Pēc tam uzliek vāku un ļauj ievilkties tik ilgi, kamēr tiek grilēta gaļa.
  11. Gaļu liek uz grila režģa un grilē karstā grilā apmēram 6 minūtes no katras puses, līdz tā ir gatava, iedurot tajā, šķidrums, kas iztek ir dzidrs.
  12. Gatavo gaļu noņem no režģa, sagriež šķēlēs un izkārto tās uz dārzeņu salātiem.
  13. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas