Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Vieglā biezpienu un augļu kūka

2013. gada 29. aprīlis
Foto: Receptes.lv
Kopā ar mammu esam sākušas ēst pareizu un veselīgu uzturu, bet uznāk dienas, kad gribās ieēst kaut ko saldu, un tad mēs uzcepam šo kūciņu, kuru mamma pati izdomāja paņemot vienas kūkas recepti, bet visas sastāvdaļas pārmainot uz maksimāli liesākām. Mēs cepjam arī light kēksus un citus light saldos.
Pagatavošana
40 min
1. Sagatavo sastāvdaļas.
Foto: Receptes.lv
2. Traukā sakuļ olas. Pievieno biezpienu, saldinātāju, sodu, miltus un ja grib mazliet šķidrāku kūku var pievienot mazliet vājpiena vai saldo krējumu (10%). Visu kārtīgi sajauc.
3. Izkārto traukā, kuru liek cepeškrāsnī. Pievieno augļus (var jaukt jau iekšā masā, var kārtot kūkai pa virsu, var kārtot zem kūkas).
4. Liek cepeškrāsnī 180 grādos 35 min.
5. Kad kūka izcepusies var uzbērt garšai pa virsu kanēli.
P.S. Kad kūka būs tikko izcepusies iespējams viņa būs šķidra kā putra, bet, kad atdzisīs viņa vairs nebūs šķidra.

Labu apetīti!
Uz augšu