Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Vieglā biezpienu un augļu kūka

Vieglā biezpienu un augļu kūka

FOTO: Rozalīna

Kopā ar mammu esam sākušas ēst pareizu un veselīgu uzturu, bet uznāk dienas, kad gribās ieēst kaut ko saldu, un tad mēs uzcepam šo kūciņu, kuru mamma pati izdomāja paņemot vienas kūkas recepti, bet visas sastāvdaļas pārmainot uz maksimāli liesākām. Mēs cepjam arī light kēksus un citus light saldos.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 2 olas
  • 3 vājpiena biezpiena paciņas (0,1%)
  • 2 ēd. k. šķidrā saldinātāja ''Huxol''
  • 1 tējk. sodas
  • 1.5 ēd. k. kukurūzas miltu
  • Jebkādi augļi (mans favorīts banāns, ābols, ogas), daudzums pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Sagatavo sastāvdaļas.
    Sagatavo sastāvdaļas.

    FOTO: Rozalīna

  2. Traukā sakuļ olas. Pievieno biezpienu, saldinātāju, sodu, miltus un ja grib mazliet šķidrāku kūku var pievienot mazliet vājpiena vai saldo krējumu (10%). Visu kārtīgi sajauc.
  3. Izkārto traukā, kuru liek cepeškrāsnī. Pievieno augļus (var jaukt jau iekšā masā, var kārtot kūkai pa virsu, var kārtot zem kūkas).
  4. Liek cepeškrāsnī 180 grādos 35 min.
  5. Kad kūka izcepusies var uzbērt garšai pa virsu kanēli.
    P.S. Kad kūka būs tikko izcepusies iespējams viņa būs šķidra kā putra, bet, kad atdzisīs viņa vairs nebūs šķidra.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Samarkandas plovs

Samarkandas plovs

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas