Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zaļu tomātu mērce

2013. gada 22. februāris
Foto: Rūta Sproģe
Pagatavošana
35 min
1. Pannā sakarsē eļļu, sagriež zaļos tomātus šķēlītēs un liek pannā sautēties ik pa laiciņam nedaudz pievienojot ūdeni, vāra apmēram 15 minūtes, lai mīkstāki.
2. Tad pievieno sarīvētu papriku un ķiploka galviņu. Tomātiem jau jābūt gandrīz izšķīdušiem. 3) Liekam klāt garšvielas - sāli, šķipsniņu citronskābes, saldo krējumu.
3. Sautējam 10 minūtes.
4. Var pievienot arī sojas mērces tējkaroti (tas pēc gaumes).
5. Īsi pirms noņemšanas pievienojam lauru lapu.
6. Kad pannu noņemam no uguns, pārberam ar svaigiem sagrieztiem sīpollociņiem.
7. Pasniedzam ar vārītiem kartupeļiem vai makaroniem.
8. Labu apetīti!
Uz augšu