Kupāti jeb cepamdesas

4 1
Kupāti jeb cepamdesas
Foto: Depositphotos.com
Pašgatavotām desām ir pilnīgi cita garša :) Zarnas iespējams iegādāties tirgū vai atsevišķos lielveikalos.

Sastāvdaļas

  • 1 kg gaļas jebkura, jebkurās proporcijās - pēc gaumes un izvēles
  • Sāls - pēc garšas
  • Pipari - pēc garšas
  • 1 liels sīpols
  • 5-6 daiviņa/s ķiploka
  • Hmeļi-suneļi
  • Ķimenes
  • Piedevas gaļai pēc izvēles
  • 1.5 metri zarniņu pildīšanai
  • 2 ēd. k. etiķis (jebkurš) vai 50-70 ml vīna (sausā), vai 100 m; granātābola sēklu
  • Adžika - apsmērēšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Gaļu un speķi sakapā vai sagriež apmēram 1x1 cm kubiņos.
  2. Smalki sagriež sīpoli un ķiploku.
  3. Samaisa visu kopā ar garšvielām, pievieno etiķi/vīnu, atstāj uz pāris stundām marinēties.
  4. Pilda izskalotās zarniņās.
  5. 1 minūti vāra verdošā ūdenī, nedaudz atdzesē un apsmērē ar adžiku.
  6. Cep cepeškrāsnī 180 grādos ietaukotā traukā ~ 40 min; uz oglēm, uz pannas vai aerogrilā.
    Pasniedz ar zaļumiem.

    Lai labi garšo!
    Cep cepeškrāsnī 180 grādos ietaukotā traukā ~ 40 min; uz ogl...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni