Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Dzērieni

Masala tēja (indiešu tēja)

Foto: Anna
Pagatavošana
15 min
1. Ielej katliņā 3 glāzes auksta ūdens. Liek uz uguns vārīties. Kad silts vai karsts, bet vēl nevārās, pieber klāt melno tēju.
Foto: Anna
2. Kad ūdens iekrāsojas brūns, pielej pienu un turpina vārīt, līdz viss uzvārās. Tad pieliek cukuru (~1 ēd. k.) un vēlāk - medu (~1 tējk.). To gan pēc garšas, bet šī tēja ir saldena.
3. Tēja sanāk nedaudz asa (dēļ pipariem), saldena un tai pat laikā maiga (dēļ piena).
4. Sanāk apm.4-6 personām (4 krūzēm vai 6 tasītēm).
5. Lai labi garšo!
6. Es izmantoju ceilonas lapu tēju, bet der jebkāda stipra melnā tēja, pat paciņās (tikai tad garša var mainīties).
Uz augšu