Šokolādes suflē

2013. gada 24. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
40 min
1. Šokolādi salauž gabaliņos.
2. Uzsildato kopā ar pienu un ļauj, lai šokolāde izkūst pienā.
3. Astoņas porciju veidnītes ieziež ar sviestu un izkaisa ar cukuru.
4. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
5. Samīca sviestu kopā ar miltiem. Pienu, kurā izkausēta šokolāde, uzvāra. Miltu un sviesta masu sadala nelielos gabaliņos un iemaisa vārošajā pienā.
6. Šokolādes masu noņem no pavarda, iemaisa tajā olas baltumu. Pēc tam atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Šokolādes masu liek bļodā, iemaisa tajā olu dzeltenumus. Olu baltumus saput ļoti stingrās putās, putošanas laikā pieber cukuru. Saputotos olu baltumus uzmanīgi iecilā šokolādes masā.
7. Masu iepilda porciju veidnītēs.
8. Veidnītes ieliek cepešpannā.
9. Pēc tam ielej pannā karstu ūdeni, lai šokolādes suflē porcijas visas būtu gatavas vienlaikus.
10. Cep 20 minūtes 180 grādu temperatūrā. Cepšanas laikā krāsns durtiņas nevirina.
11. Gatavo suflē izņem no cepeškrāsns, uzkaisa pūdercukuru un nekavējoties pasniedziet galdā....
P.S. Kamēr gāju pēc fotoaparāta tikmēr jau biki saplaka suflē. :)

Lai labi garšo!
Uz augšu