Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Zivju fileja ar zirnīšiem cepeškrāsnī

2013. gada 18. janvāris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
55 min
1. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem temperatūras.
2. Nomazgā un notīra puravu un cukīnī, nomizo burkānu un visu sagriež tievos salmiņos.
3. Šalotes sīpolus nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.
4. Fileju labi noskalo, nosusina un ierīvē ar citrona sulu, sāli un pipariem.
5. Ugunsdrošā formā izkausē pusi sviesta, pievieno šarlotes sīpolus un cep, līdz tie kļūst caurspīdīgi un zeltaini.
6. Pievieno sagatavotus dārzeņus un zirnīšus, turpina cepšanu 1 minūti.
7. Virsū uzliek zivs fileju, pārlej ar zivju buljonu.
8. Atlikušā sviesta piciņas pārliek visam pāri.
9. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 15 minūtes.
10. Izņem no krāsns un nolej šķidrumu.
11. Zivi un dārzeņus formā tur siltus.
12. Izkāš katlā 1/4 l šķidruma, kas izdalījās, zivi cepot, liek uz plīts katliņā bez vāka karsēties, kamēr tilpums samazinās uz pusi.
13. Olas dzeltenumu sakuļ ar saldo krējumu un iejauc atdzesētā buljonā.
14. Zivi un dārzeņus pārlej ar mērci un pasniedz galdā.
15. Labu apetīti!
Uz augšu