-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Pikantais kartupeļu sacepums
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
750 g miltainu kartupeļu
-
700 g tomātu
-
2 bumbiņas Mozzarella siera (katra 125 g)
-
1 paprika
-
1 sīpols
-
3 daiviņa/s ķiploka
-
2 kaltēti sarkanie čili pipari (es nelieku, jo tad ir baigi asais, gaumes lieta)
-
Saldais paprikas pulveris
-
1 ēd. k. sagrieztu zaļo lociņu
-
Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
70 min.
-
Papriku iztīra, nomazgā, pēc tam sagriež mazos kubiņos.
-
Kartupeļus nomazgā, noskalo un sagriež apmēram 1/2 cm biezās šķēlēs.
-
Applaucē tomātus ar verdošu ūdeni, mazliet patur ūdenī. Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un novelk tiem miziņu.
-
Tomātiem izgriež kātiņu vietas, bet pašu tomātu sagriež gabaliņos.
-
Atsevišķi sīpolus un ķiplokus sagriež sīkos gabaliņos.
-
Kaltētos čilī piparus smalki saberž.
-
Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
-
Karstumizturīgā veidnē samaisa kartupeļus, sagrieztos tomātus, sīpolus, 2/3 no ķiplokiem un čili piparus, pēc garšas pieliek klāt sāli.
-
Mozzarella sieru labi notecina, sagriež nelielos kubiņos un piemaisa klāt. Pāri pārkaisa paprikas kubiņus.
-
Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī (160 grādu temperatūrā) un cep apmēram 50 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
-
Pēc tam pārkaisa ar paprikas pulveri, atlikušajiem ķiplokiem un sagrieztajiem lociņiem, un pasniedz galdā.
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs