Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Pikantais kartupeļu sacepums

Pikantais kartupeļu sacepums

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 750 g miltainu kartupeļu
  • 700 g tomātu
  • 2 bumbiņas Mozzarella siera (katra 125 g)
  • 1 paprika
  • 1 sīpols
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 2 kaltēti sarkanie čili pipari (es nelieku, jo tad ir baigi asais, gaumes lieta)
  • Saldais paprikas pulveris
  • 1 ēd. k. sagrieztu zaļo lociņu
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

70 min.
  1. Papriku iztīra, nomazgā, pēc tam sagriež mazos kubiņos.
  2. Kartupeļus nomazgā, noskalo un sagriež apmēram 1/2 cm biezās šķēlēs.
  3. Applaucē tomātus ar verdošu ūdeni, mazliet patur ūdenī. Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni un novelk tiem miziņu.
  4. Tomātiem izgriež kātiņu vietas, bet pašu tomātu sagriež gabaliņos.
  5. Atsevišķi sīpolus un ķiplokus sagriež sīkos gabaliņos.
  6. Kaltētos čilī piparus smalki saberž.
  7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 180 grādiem.
  8. Karstumizturīgā veidnē samaisa kartupeļus, sagrieztos tomātus, sīpolus, 2/3 no ķiplokiem un čili piparus, pēc garšas pieliek klāt sāli.
  9. Mozzarella sieru labi notecina, sagriež nelielos kubiņos un piemaisa klāt. Pāri pārkaisa paprikas kubiņus.
  10. Sacepumu liek karstā cepeškrāsnī (160 grādu temperatūrā) un cep apmēram 50 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti.
  11. Pēc tam pārkaisa ar paprikas pulveri, atlikušajiem ķiplokiem un sagrieztajiem lociņiem, un pasniedz galdā.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Krabju salāti ar puķkāpostu, kukurūzu un svaigu gurķi

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas