Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Saldā šokolādes desa jeb saldā brunete

2012. gada 25. decembris
Foto: Receptes.lv
Saldā šokolādes desa – absolūta bērnības klasika. Cepumi, kakao un marmelādi - garšo lieliski, jo īpaši Ziemassvētku laikā!
Pagatavošana
35 min
1. Vienā lielākā bļodā sadrupina cepumus - smalkākos un lielākos gabaliņos.
2. Sagriež smalki marmelādi un pievieno cepumiem.
3. Katliņā uz lēnas uguns iešķiļ olu un sāk intensīvi maisīt, lai tā sasilst, bet nesāk vārīties.
4. Olai pievieno izkausētu sviestu un cukuru. Visu samaisa un tad pievieno kakao, līdz tas izšķīst.
5. Šo šokolādes masu pievieno cepumiem ar marmelādi un kārtīgi samaisa.
6. Iegūto masu izkārto vēlamā desas formā uz folija vai pārtikas plēves un satin, liek ledusskapī uz vismaz 3 h, bet vislabāk sanāk, ja atstāj ledusskapī uz visu nakti.
7. Lai labi garšo!!
Foto: Receptes.lv
8. Noderīgi:
* Kakao izmanto bez cukura, jo to pievieno atsevišķi, kā arī saldumu piešķirs paši cepumi un marmelāde.
* Lai saldā šokolādes desa vizuāli pievilcīgāka, marmelādes gabaliņus izvēlies krāsainus.
* Pagatavoto desertu saldētavā vari uzglabāt vairākus mēnešus. Īpaši noderīgi, ja šad un tad ierodas negaidīti ciemiņi, kurus vajag ar kaut ko garšīgu pacienāt.
Uz augšu