Maizītes - spilventiņi ar biezpienu

Maizītes - spilventiņi ar biezpienu
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 tējk. sausā rauga (man bija šķīstošais)
  • 100 g biezpiena
  • 1 ola
  • 125 ml piens
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 3 glāze/s miltu (glāzes tilpums 250 ml)
  • 1 tējk. sāls
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. eļļas - trauka iesmērēšanai
  • 1 ola pārsmērēšanai
  • Pildījumam:
  • 200 g biezpiena
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • Cukurs pēc garšas

Pagatavošana

120 min.
  1. Olu samaisa ar sāli, cukuru, biezpienu, krējumu.
  2. Pievieno viegli uzsildītu pienu. Izmaisa.
  3. Pievieno 1 glāzi miltus, kas sajaukti ar raugu. (Man bija šķīstošais raugs, tas jāiemaisa miltos. Ja ir vienkārši sausais raugs, tad to izšķīdinam siltā pienā un tad pievienojam. Izmaisa un ber miltus un mīca mīklu, līdz tā vairs nelīp pie rokām.
  4. Liek mīklu ieeļļotā traukā un raudzē siltā vietā ap pusotru stundu.
  5. Pildījumam sajauc biezpienu ar skābo krējumu. Krējuma daudzums atkarīgs no tā, cik sauss biezpiens. Ja gribās saldākas, pievieno cukuru pēc garšas.
  6. Mīklu ņem pa mazām piciņām, saveļ bumbiņā, saplacina un iespiež iedobītes pildījumam.
  7. Liek pildījumu sagatavotajās vietiņās. Apsmērē maizītes ar sakultu olu, lai tās zeltainākas un spīdīgākas.
  8. Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 20 minūtes. Gatavās maizītes atdzesē zem dvieļa.

    Labu apetīti!
    Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 20 min...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Konditoreja un maize


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu kolekcijas


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi