Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Maizītes - spilventiņi ar biezpienu

2012. gada 22. decembris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
120 min
1. Olu samaisa ar sāli, cukuru, biezpienu, krējumu.
2. Pievieno viegli uzsildītu pienu. Izmaisa.
3. Pievieno 1 glāzi miltus, kas sajaukti ar raugu. (Man bija šķīstošais raugs, tas jāiemaisa miltos. Ja ir vienkārši sausais raugs, tad to izšķīdinam siltā pienā un tad pievienojam. Izmaisa un ber miltus un mīca mīklu, līdz tā vairs nelīp pie rokām.
4. Liek mīklu ieeļļotā traukā un raudzē siltā vietā ap pusotru stundu.
5. Pildījumam sajauc biezpienu ar skābo krējumu. Krējuma daudzums atkarīgs no tā, cik sauss biezpiens. Ja gribās saldākas, pievieno cukuru pēc garšas.
6. Mīklu ņem pa mazām piciņām, saveļ bumbiņā, saplacina un iespiež iedobītes pildījumam.
7. Liek pildījumu sagatavotajās vietiņās. Apsmērē maizītes ar sakultu olu, lai tās zeltainākas un spīdīgākas.
8. Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 20 minūtes. Gatavās maizītes atdzesē zem dvieļa.

Labu apetīti!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu