Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Maizītes - spilventiņi ar biezpienu

Maizītes - spilventiņi ar biezpienu

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1 tējk. sausā rauga (man bija šķīstošais)
  • 100 g biezpiena
  • 1 ola
  • 125 ml piena
  • 1 ēd. k. skābā krējuma
  • 3 glāze/s miltu (glāzes tilpums 250 ml)
  • 1 tējk. sāls
  • 3 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. eļļas - trauka iesmērēšanai
  • 1 ola pārsmērēšanai
  • Pildījumam:
  • 200 g biezpiena
  • 2 ēd. k. skābā krējuma
  • Cukurs pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Olu samaisa ar sāli, cukuru, biezpienu, krējumu.
  2. Pievieno viegli uzsildītu pienu. Izmaisa.
  3. Pievieno 1 glāzi miltus, kas sajaukti ar raugu. (Man bija šķīstošais raugs, tas jāiemaisa miltos. Ja ir vienkārši sausais raugs, tad to izšķīdinam siltā pienā un tad pievienojam. Izmaisa un ber miltus un mīca mīklu, līdz tā vairs nelīp pie rokām.
  4. Liek mīklu ieeļļotā traukā un raudzē siltā vietā ap pusotru stundu.
  5. Pildījumam sajauc biezpienu ar skābo krējumu. Krējuma daudzums atkarīgs no tā, cik sauss biezpiens. Ja gribās saldākas, pievieno cukuru pēc garšas.
  6. Mīklu ņem pa mazām piciņām, saveļ bumbiņā, saplacina un iespiež iedobītes pildījumam.
  7. Liek pildījumu sagatavotajās vietiņās. Apsmērē maizītes ar sakultu olu, lai tās zeltainākas un spīdīgākas.
  8. Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 20 minūtes. Gatavās maizītes atdzesē zem dvieļa.

    Labu apetīti!
    Cepam iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī ap 200 grādiem ~ 20 min...

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Azu tatāru gaumē

Azu tatāru gaumē

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas