1. Cūkas mēli noskalojam un liekam vārīties katlā ar ūdeni
Foto: TeddyWife
2. Noņemam putas, kad tās sāk parādīties. Tad pievienojam nomizotu veselu sīpolu, pāris lauru lapu, pāris graudiņu melno piparu un sāli. Vāram vismaz 2h, lai mēle būtu mīksta. Nepieciešamības gadījumā pielejam ik pa laikam ūdeni.
Foto: TeddyWife
3. Kad mēle izvārījusies, liekam to aukstā ūdeni uz minūti un pēc tam notīram mēles virskārtu. Pie reizes var nogriezt to, kas lieks, piemēram, kādi tauciņi, cīpslas utt.
4. Atstājam lai atdziest,lai vieglāk sagrieztu to salātiem.
5. Sagriežam mēli strēmelītēs vai kubiciņos
Foto: TeddyWife
6. Pievienojam sagrieztus marinētus gurķīšus
Foto: TeddyWife
7. Kā arī pievienojam sagrieztus šampinjonus.
Foto: TeddyWife
8. Pievienojam majonēzi, krējumu un samaisam. Sāli un piparus pievienojam pēc vēlēšanās.