Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Apelsīnu un jogurta krēms

Apelsīnu un jogurta krēms

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Šādi var pildīt arī citos citrusaugļos, citronos, greipfrūtos utt.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 apelsīni
  • 150 g vaniļas jogurta
  • 150 g putukrējuma
  • 1/2 ēd. k. pūdercukura
  • 50 g cukura
  • 2 ēd. k. pārtikas cietes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Katram apelsīnam no apakšējā gala nogriež pa plānai šķēlītei, lai augļi labi stāvētu stāvus. Katram apelsīnam nogriež arī vāciņu.
  2. Augļa mīkstumu uzmanīgi izņem ārā.
  3. Apelsīnu augļa mīkstumu sagriež ļoti mazos gabaliņos, izņem arī sēklas, bet sulu, kas iztek, ielej trauciņā.
  4. Apelsīnu gabaliņus un sulu kopā ar cukuru liek katliņā un samaisa.
  5. Nedaudz sulas paņem nost un iemaisa tajā pārtikas cieti.
  6. Apelsīnu sulu un apelsīnu gabaliņus uzkarsē, līdz šķidrums sāk vārīties.
  7. Pievieno pārtikas cieti.
  8. Ļauj vienu reizi uzvārīties, pēc tam pārlej bļodā un atdzesē.
  9. Putukrējumu saputo stingrās putās, putošanas laikā pieber pūdercukuru.
  10. Daļu no saputotā putukrējuma atstāj dekorēšanai. Atlikušo putukrējumu kopā ar jogurtu iemaisa apelsīnu masā.
  11. Krēmu iepilda apelsīnos un uz 1 stundu ieliek vēsumā.
  12. Dekorē ar putukrējumu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Gaileņu mērce ar saldo krējumu

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 4. jūlijs 09:05 4.07 09:05
Produkti, kas ir neveselīgi un rada atkarību (2)
Tie nav tikai saldumi

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas