Apelsīnu un jogurta krēms

3 1
Šādi var pildīt arī citos citrusaugļos, citronos, greipfrūtos utt.

Sastāvdaļas

  • 4 apelsīni
  • 150 g vaniļas jogurta
  • 150 g putukrējuma
  • 1/2 ēd. k. pūdercukura
  • 50 g cukura
  • 2 ēd. k. pārtikas cietes

Pagatavošana

80 min.
  1. Katram apelsīnam no apakšējā gala nogriež pa plānai šķēlītei, lai augļi labi stāvētu stāvus. Katram apelsīnam nogriež arī vāciņu.
  2. Augļa mīkstumu uzmanīgi izņem ārā.
  3. Apelsīnu augļa mīkstumu sagriež ļoti mazos gabaliņos, izņem arī sēklas, bet sulu, kas iztek, ielej trauciņā.
  4. Apelsīnu gabaliņus un sulu kopā ar cukuru liek katliņā un samaisa.
  5. Nedaudz sulas paņem nost un iemaisa tajā pārtikas cieti.
  6. Apelsīnu sulu un apelsīnu gabaliņus uzkarsē, līdz šķidrums sāk vārīties.
  7. Pievieno pārtikas cieti.
  8. Ļauj vienu reizi uzvārīties, pēc tam pārlej bļodā un atdzesē.
  9. Putukrējumu saputo stingrās putās, putošanas laikā pieber pūdercukuru.
  10. Daļu no saputotā putukrējuma atstāj dekorēšanai. Atlikušo putukrējumu kopā ar jogurtu iemaisa apelsīnu masā.
  11. Krēmu iepilda apelsīnos un uz 1 stundu ieliek vēsumā.
  12. Dekorē ar putukrējumu.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti