Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Topinambūru sacepums

Topinambūru sacepums

FOTO: Eva Zvaigznīte

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Apmēram 10 vidēja lieluma kartupeļi
  • Pēc apjoma mazliet vairāk topinambūru
  • 2 vidēji sīpoli
  • 1 daiviņa ķiploka
  • Cietais siers
  • Sāls un pipari
  • Dārzeņu buljons
  • Olīveļļa
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Izvēlēto pannu ieziež ar olīveļļu un sarīvētu ķiploka daiviņu.
  2. Plānās šķēlītēs griež nomizotus kartupeļus (tik biezā kārtā, lai pannas apakša nebūtu redzama).
  3. Apkaisa ar sāli un pipariem. Tālāk kārto šķēlītēs sagrieztus topinambūrus (nemizotus, bet kārtīgi nomazgātus).
  4. Atkal apkaisa ar sāli un pipariem.
  5. Tam visam pa virsu izkārto ripiņās sagrieztus sīpolus.
  6. Tik tālu sagatavotos dārzeņus aplej ar apmēram 70 ml buljona.
  7. Tad visu apkaisa ar sarīvētu sieru.
  8. Sagatavoto pannu apklāj ar foliju, liek jau iepriekš uz 200 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep 45 minūtes, pēc tam noņem foliju un cep vēl 15 vai 20 minūtes.
  9. Jāpārbauda vai topinambūri pietiekami mīksti, ja vēl nav – jāpacep vēl.
  10. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu pankūkas ar lasi, skābā krējuma - diļļu mērci

Kartupeļu pankūkas ar lasi, skābā krējuma - diļļu mērci

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA