Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Gulašs ungāru gaumē

Gulašs ungāru gaumē

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 600 g ne pārāk treknas cūkgaļas (no kakla daļas bez kauliem)
  • 500 g skābētu kāpostu
  • 300 g sīpolu
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 sarkanā paprika
  • 2 ēd. k. kausēta sviesta
  • 1 tējk. ķimeņu
  • 1 ēd. k. saldā paprikas pulvera
  • 2 tējk. tomātu pastas
  • 1 /4 l gaļas buljona
  • Sāls
  • Cukurs
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

110 min.
  1. Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
  2. Sīpolus un ķiploku nomizo un smalki sakapā.
  3. Skābētos kāpostus saplucina, izmantojot divas dakšiņas.
  4. Lielā katlā sakarsē kausēto sviestu.
  5. Maisot, krietni tajā apcep gaļu, no katla izņem.
  6. Atlikušajās cepšanas taukvielās apcep sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
  7. Pieliek klāt skābētos kāpostus, garšai pieliek ķimenes, paprikas pulveri, sāli, piparus un 1 šķipsniņu cukura.
  8. Gaļu no jauna liek katlā, piemaisa klāt tomātu pastu, buljonu.
  9. Katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns 1,5 stundu lēni sautē, līdz gaļa ir gatava.
  10. Papriku nomazgā, iztīra, sagriež kubiņos un piemaisa klāt pie gulaša.
  11. Visu kopā vēl 5 minūtes pasautē.
  12. Nogaršo, vai gulašs ir pietiekami pikants..
  13. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
  14. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas