-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Gulašs ungāru gaumē
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
-
600 g ne pārāk treknas cūkgaļas (no kakla daļas bez kauliem)
-
500 g skābētu kāpostu
-
300 g sīpolu
-
1 daiviņa ķiploka
-
1 sarkanā paprika
-
2 ēd. k. kausēta sviesta
-
1 tējk. ķimeņu
-
1 ēd. k. saldā paprikas pulvera
-
2 tējk. tomātu pastas
-
1 /4 l gaļas buljona
-
Sāls
-
Cukurs
-
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
110 min.
-
Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
-
Sīpolus un ķiploku nomizo un smalki sakapā.
-
Skābētos kāpostus saplucina, izmantojot divas dakšiņas.
-
Lielā katlā sakarsē kausēto sviestu.
-
Maisot, krietni tajā apcep gaļu, no katla izņem.
-
Atlikušajās cepšanas taukvielās apcep sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
-
Pieliek klāt skābētos kāpostus, garšai pieliek ķimenes, paprikas pulveri, sāli, piparus un 1 šķipsniņu cukura.
-
Gaļu no jauna liek katlā, piemaisa klāt tomātu pastu, buljonu.
-
Katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns 1,5 stundu lēni sautē, līdz gaļa ir gatava.
-
Papriku nomazgā, iztīra, sagriež kubiņos un piemaisa klāt pie gulaša.
-
Visu kopā vēl 5 minūtes pasautē.
-
Nogaršo, vai gulašs ir pietiekami pikants..
-
Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
-
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs