Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gulašs ungāru gaumē

2012. gada 26. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
110 min
1. Gaļu sagriež kumosa lieluma gabaliņos.
2. Sīpolus un ķiploku nomizo un smalki sakapā.
3. Skābētos kāpostus saplucina, izmantojot divas dakšiņas.
4. Lielā katlā sakarsē kausēto sviestu.
5. Maisot, krietni tajā apcep gaļu, no katla izņem.
6. Atlikušajās cepšanas taukvielās apcep sīpolus un ķiplokus caurspīdīgus.
7. Pieliek klāt skābētos kāpostus, garšai pieliek ķimenes, paprikas pulveri, sāli, piparus un 1 šķipsniņu cukura.
8. Gaļu no jauna liek katlā, piemaisa klāt tomātu pastu, buljonu.
9. Katlam uzliek vāku un uz nelielas uguns 1,5 stundu lēni sautē, līdz gaļa ir gatava.
10. Papriku nomazgā, iztīra, sagriež kubiņos un piemaisa klāt pie gulaša.
11. Visu kopā vēl 5 minūtes pasautē.
12. Nogaršo, vai gulašs ir pietiekami pikants..
13. Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.
14. Labu apetīti!
Uz augšu