-
Sākums
-
>
Receptes
-
>
Pamatēdieni
-
>
Vistas fileja garšaugu mērcē
FOTO: Gita Murniece-Taurina
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
- Vistai:
-
4 vistas filejas
-
Sāls
-
Pipari
-
1 tējk. rīvētas citrona miziņas
-
1 ēd. k. eļļas
-
1/2 ēd. k. sviesta
- Mērcei:
-
2 daiviņa/s ķiploka
-
100 g salātu gurķa
-
1 saišķītis pētersīļu
-
1/2 saišķītis diļļu
-
350 g jogurta bez piedevām
-
50 ml piena
Saturs turpināsies pēc reklāmas
Pagatavošana
20 min.
-
Vistas filejas noskalo ar aukstu ūdeni un pamatīgi nosusina.
-
No abām pusēm uzkaisa mazliet sāli, piparus, kā arī ierīvē ar citrona miziņu.
-
Pannā sakarsē eļļu kopā ar sviestu.
-
Apmēram 5 minūtes uz vidēji lielas uguns no abām pusēm vistas filejas apcep zeltaini brūnas.
-
Pa to laiku nomizo salātu gurķi, sagriež mazos kubiciņos un ieliek bļodā.
-
Nomizo ķiploka daiviņas un piespiež klāt.
-
Nomazgā pētersīļus un dilles, nopurina lieko ūdeni. Noplūc lapiņas un smalki sakapā.
-
Pieliek klāt bļodā pie gurķiem un ķiplokiem, samaisa.
-
Pielej klāt jogurtu un pienu, visu labi samaisa. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Mērcei jābūt diezgan stiprai.
-
Klāt labi der vārīti rīsi kopā ar zaļajiem zirnīšiem un sarkano papriku, kas sagriezta kubiņos. Visu kārto uz šķīvja un pārlej ar garšaugu mērcīti..:)
Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs