Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ar kukurūzu pildīts cālis

2012. gada 19. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Pagatavošana
100 min
1. Cāli no iekšpuses un ārpuses rūpīgi nomazgā un nosusina.
2. No visām pusēm ierīvē ar sāli un baltajiem pipariem.
3. Papriku un tomātus nomazgā, notīra un sagriež nelielos gabaliņos.
4. Pavasara sīpolus notīra, nomazgā un kopā ar zaļajiem lociņiem smalki sagriež.
5. Koriandra zaļumus nomazgā, nopurina lieko ūdeni un smalki sakapā.
6. Konservēto kukurūzu notecina. Samaisa kopā ar papriku un tomātu gabaliņiem, sagrieztajiem sīpolu ripiņām, koriandru, rīvmaizi un olu. Pieliek klāt sāli un piparus.
7. Cepeškrāsni iepriekš uzkarsē līdz 200 grādiem.
8. Cāli piepilda ar sagatavotajiem dārzeņiem. Lai nekas nevarētu izspiesties ārā, atveri aizšuj ar virtuves diegu vai aizsprauž ar koka iesmiņiem.
9. Izkausē sviestu, samaisa to kopā ar citrona sulu. Apsmērē ar to cāli.
10. Cāli ar krūtiņu uz augšu liek cepeša traukā.
11. Cep cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā 40 minūtes. Pēc tam apgriež uz otru pusi un cep vēl 40 minūtes.
Cepšanas laikā cāli aplaista ar iztecējušajiem taukiem.

Labu apetīti!
Uz augšu