Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Nūdeles ar maltās gaļas mērci

Nūdeles ar maltās gaļas mērci

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g maltas liellopu gaļas
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • 250 g tomātu
  • 4 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • 1 /2 tējk. saldā paprikas pulvera
  • 4 lapiņas svaigā vai 1 tējk. kaltēta bazilika
  • 1 /8 l gaļas buljona
  • 2 ēd. k. tomātu biezeņa
  • 400 g platu (lentveida) nūdeļu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Notīra sīpolu un ķiploka daiviņu un sasmalcina sīkos gabaliņos.
  2. Nomizo burkānu, notīra seleriju un abus sagriež sīkos gabaliņos.
  3. Tomātus applaucē, nomizo, sagriež četrās daļās un izgriez serdes.
  4. Lielā katlā sakarsē eļļu un apbrūnina tajā dārzeņus bez tomātiem.
  5. Pievieno malto gaļu un cep, kamēr tā kļūst drupana. Pievieno garšvielas un garšaugus un īsu brīdi cep.
  6. Pielej gaļas buljonu.
  7. Pievieno tomātus un tomātu biezeni.
  8. Uzvāra, uguni samazina, uzliek vāku un ļauj apmēram 45 minūtes lēni vārīties. Ik pa brīdim apmaisa.
  9. Pa to laiku katlā uzvāra sālsūdeni un novāra tajā nūdeles kā norādīts uz iepakojuma.
  10. Pasniedz nūdeles ar mērci, un ja vēlās var pārkaisīt ar paremezāna sieru.
  11. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Gurķu rullīši ar krēmsieru

Gurķu rullīši ar krēmsieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas