Rīsu - burkānu gardums

5 1

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja lieluma burkāni
  • 1 vidējs sīpols
  • 125 g rīsu
  • Eļļa
  • Ūdens
  • Garšvielas pēc personīgiem ieskatiem

Pagatavošana

90 min.
  1. Sarīvē uz smalkās rīves burkānus, sagriež sīpolus un kopā liek uz pannas, pievieno nedaudz eļļas.
    Sarīvē uz smalkās rīves burkānus, sagriež sīpolus un kopā li...
  2. Novāra rīsus.
    Novāra rīsus.
  3. Kad burkāni ar sīpoliem ir nedaudz apcepušies (burkānu krāsa nav tik stipri izteikta oraža, bet dzeltenīgāka), pievieno ūdeni, gandrīz līdz pannas augšai.
    Kad burkāni ar sīpoliem ir nedaudz apcepušies (burkānu krāsa...
  4. Pievieno ari garšvielas, manā gadījumā izvēlējos šīs trīs, bet katrs pats izvēlas, kuras vairāk tīk garšas kārpiņām.
    Pievieno ari garšvielas, manā gadījumā izvēlējos šīs trīs, b...
  5. Tātad, aptuveni pēc 40 min., kad burkāni jau gandrīz ir gatavi, pievieno iepriekš vārītos rīsus, samaisa un pievieno pus glāzi ūdens, bet ja tas vēl ir pietiekami (lai nepiedegtu) tad nevajag un pasautē vēl kādas 5 - 8 min. un liek šķīvī.
    Tātad, aptuveni pēc 40 min., kad burkāni jau gandrīz ir gata...
  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sabīne 2016. gada 6. septembris 12:22
Ļoti garšīgi sanāk ja pievieno gaļu klāt. ☺

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni