Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Rīsu - burkānu gardums

Rīsu - burkānu gardums

FOTO: Māra Ziemele

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vidēja lieluma burkāni
  • 1 vidējs sīpols
  • 125 g rīsu
  • Eļļa
  • Ūdens
  • Garšvielas pēc personīgiem ieskatiem
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Sarīvē uz smalkās rīves burkānus, sagriež sīpolus un kopā liek uz pannas, pievieno nedaudz eļļas.
    Sarīvē uz smalkās rīves burkānus, sagriež sīpolus un kopā li...

    FOTO: Māra Ziemele

  2. Novāra rīsus.
    Novāra rīsus.

    FOTO: Māra Ziemele

  3. Kad burkāni ar sīpoliem ir nedaudz apcepušies (burkānu krāsa nav tik stipri izteikta oraža, bet dzeltenīgāka), pievieno ūdeni, gandrīz līdz pannas augšai.
    Kad burkāni ar sīpoliem ir nedaudz apcepušies (burkānu krāsa...

    FOTO: Māra Ziemele

  4. Pievieno ari garšvielas, manā gadījumā izvēlējos šīs trīs, bet katrs pats izvēlas, kuras vairāk tīk garšas kārpiņām.
    Pievieno ari garšvielas, manā gadījumā izvēlējos šīs trīs, b...

    FOTO: Māra Ziemele

  5. Tātad, aptuveni pēc 40 min., kad burkāni jau gandrīz ir gatavi, pievieno iepriekš vārītos rīsus, samaisa un pievieno pus glāzi ūdens, bet ja tas vēl ir pietiekami (lai nepiedegtu) tad nevajag un pasautē vēl kādas 5 - 8 min. un liek šķīvī.
    Tātad, aptuveni pēc 40 min., kad burkāni jau gandrīz ir gata...

    FOTO: Māra Ziemele

  6. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās kabaču kotletes

Sulīgās kabaču kotletes

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas