Cepti rīsi dārzeņu-kukurūzas mērcē

4 1

Sastāvdaļas

  • 250 rīsu (vislabāk gargraudu)
  • 250 g cukurzirņu pākšu
  • 1 kārba konservētas kukurūzas (vislabāk ir mazās vālītes, bet ja nevar atrast kā es tad ņemam un lielās un sagriežam šķēlītēs)
  • 1 neliels ananass
  • 0.5 l dārzeņu buljona
  • 1 saišķītis pavasara sīpolu
  • 1 tējk. Ķīnas garšvielu
  • 2 ēd. k. eļļas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Pavasara sīpolus slīpi sagriež plānās ripiņās.
  2. Lielā pannā, vēlams, lai būtu augstas malas, sakarsē eļļu.
  3. Sautē tajā pusi no pavasara sīpoliem.
  4. Pieliek klāt rīsus, apmaisa tos eļļā, līdz visi rīsu graudi ir kārtīgi samaisīti ar eļļu.
  5. Pievieno Ķīnas garšvielas, sāli un piparus.
  6. Pielej dārzeņu buljonu, uzliek pannai vāku un rīsus uz lēnas uguns vāra apmēram 20 minūtes.
  7. Cukurzirņu pākstis blanšē vārošā sālsūdenī 2 minūtes, strauji noskalo ar aukstu ūdeni un labi notecina.
  8. Kukurūzas vālītes izņem no kārbas un notecina.
  9. Ananasam nogriež zaļo lapu pušķi, augli nomizo tā, lai tam nepaliktu arī "acis". Pēc tam sagriež cieto vidusdaļu.
  10. Ananasa mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
  11. Ananasa gabaliņus, kukurūzas vālītes un cukurzirņus piemaisa klāt pie rīsiem. Ja tas ir nepieciešams, pievieno vēl garšvielas.
  12. Pasniedzot pārkaisa ar pavasara sīpoliņiem un lokiem.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni