Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pašceptas garšaugu maizītes

2012. gada 8. novembris
Foto: Gita Murniece-Taurina
Sevišķi garšīgas šīs maizītes ir siltas kuras pasniegtas pie zupām.
Pagatavošana
95 min
1. Bļodā samaisa kopā abus miltus ar krietnu šķipsniņu sāls, vidū iespiediet bedrīti.
2. Katlā uzsilda paniņas, saberž garšaugus un pieliek klāt.
3. Raugu sadrupina un sajauc ar daļu remdeno paniņu.
4. Iemaisīto raugu ielej miltos izveidotajā bedrītē, mazliet pārkaisa ar miltiem, pārsedz un siltā vietā apmēram 15 minūtes atstāj rūgt.
5. Pēc tam pielej klāt atlikušās paniņas un visu samīca, līdz izveidojās gluda, valkana mīkla. No mīklas izveido bumbu, no jauna ieliek to bļodā, pārsedz un 1 stundu siltā vietā vai arī visu nakti atstāj ledusskapī, lai rūgst.
6. Uzrūgušo mīklu vēlreiz izmīca, sadala 14 daļās un saritina no mīklas 14 apaļas maizītes.
7. Ieziež plāti ar taukvielām un apkaisa ar miltiem.
8. Liek uz plāts maizītes, pārsedz un ļauj vēl 15 minūtes rūgt, maizītes apsmērē ar remdenu ūdeni un apmēram 20 minūtes cep karstā cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā, līdz tās ir skaisti apbrūnējušas. Atdzesē.

Labu apetīti!
Foto: Gita Murniece-Taurina
Uz augšu