Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Makaroni ar paprikas mērci

Makaroni ar paprikas mērci

FOTO: Gita Murniece-Taurina

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 500 g paprikas (sarkanā, dzeltenā, zaļā)
  • 1 sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka
  • Sāls
  • 3 ēd. k. olīveļļas
  • 500 g jauktas maltās gaļas
  • 1 kārba konservētu tomātu (neto svars 400 g)
  • 1 tējk. kaltēta oregano
  • 1 tējk. paprikas pulvera
  • 250 ml gaļas buljona
  • Pipari
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • 400 g makaronu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

25 min.
  1. Papriku notīra, nomazgā un sagriež kubiņos.
  2. Sīpolu un ķiploku smalki sagriež.
  3. Lielā katlā makaronu vārīšanai uzvāra daudz ūdens, kam pielikta sāls.
  4. Pa to laiku lielā pannā sakarsē eļļu. Liek tajā malto gaļu, uzkaisa sāli, piparus. Apcep gaļu, līdz tā ir apbrūnējusi. Pieliek klāt sīpolus, ķiplokus un paprikas kubiņus, maisot visu kopā mazu brīdi turpina cept.
  5. Tomātus ar visu sulu pievieno pannā pie gaļas un samaisa. Pieliek oregano un paprikas pulveri.
  6. Maltās gaļas mērci uzvāra, pielej buljonu un vēlreiz uzkarsēj, līdz mērce sāk vārīties.
  7. Pieliek klāt tomātu pastu un uz nelielas uguns, pannā bez vāka, mērci apmēram 10 minūtes lēni vāra. Šajā laikā vārošajā sālsūdenī novāra makaronus, kā norādīts uz iepakojuma.

    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Ābolu ķīselis

Ābolu ķīselis

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas