Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja manā gaumē

2012. gada 19. jūlijs
Foto: Kristiāna Hoha
Pagatavošana
130 min
1. Šīs ir nepieciešamās sastāvdaļas priekš Bešamela mērces.
Foto: Kristiāna Hoha
2. Pannā izkausē sviestu
Foto: Kristiāna Hoha
3. Pastāvīgi maisot ar putojamo slotiņu, apcep miltus tā, lai tie vēl nemainītu krāsu.
Foto: Kristiāna Hoha
4. Pakāpeniski lek klāt pienu un turpina maisīt, no miltiem izveidojas tādi, kā kunkuļi, tos ar putojamo slotiņu paspiež, līdz tie pazūd.
Foto: Kristiāna Hoha
5. Kad kunkuļi ir pazuduši, pievieno sāli un melnos piparus. Ja jūsuprāt mērce ir par biezu, tai var pievienot vēl pienu, bet ja mērces jūsuprāt ir par maz, tad varat pievienot gan miltus, gan pienu, tik daudz, lai tā būtu jūsu vēlamajā konsistencē. Ja uz mērces virsmas izveidojas plēve to noņem, vai mērci izkāš caur sietu. Uz lēnas uguns, bieži apmaisot, vāra 15 - 20 minūtes.
Foto: Kristiāna Hoha
6. Nepieciešamās sastāvdaļas priekš Boloņas mērces
Foto: Kristiāna Hoha
7. Sīpolus sagriež kubiņos.
Foto: Kristiāna Hoha
8. Ķiploku sakapā.
Foto: Kristiāna Hoha
9. Pannā ielej eļļu un uzkarsē, tad pievieno sīpolu un ķiploku
Foto: Kristiāna Hoha
10. Nedaudz vēlāk pievieno un cep visu malto gaļu, līdz tā kļūst pelēka un drupana. ( tā, kā parādīts nākamajā attēlā).
Foto: Kristiāna Hoha
11. Kad gaļa ir izcepusies, tad tai pievieno sāli, piparus un tomātus. Uz mērenas uguns ik pa brīdim apmaisot, lēni vāra 20 minūtes.
Foto: Kristiāna Hoha
12. Lazanjai nepieciešamais.
Foto: Kristiāna Hoha
13. Lazanjas plāksnes iepriekš parasti netiek vārīts, bet es, lai tās kļūtu mīkstākas un baudāmākas, paturu tās karstā ūdenī, tik ilgi, lai tās kļūst mīkstas, protams, nevajag pārspīlēt un gandrīz vai izvārīt šīs plāksnes, bet tikai nedaudz paturēt. Plāksnes nevar karsēt kopā, jo tad tās salīp, un dabūt vienu no otras nost ir gandrīz neiespējami.
Foto: Kristiāna Hoha
14. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. veidni vienmērīgi ieziež ar sviestu, tad liek pirmo kārtu ar plāksnēm, kuras ir nedaudz pamirkušas karstajā ūdenī.
Foto: Kristiāna Hoha
15. Klāj Boloņas mērci, tad pa virsu tai Bešamela mērci.
Foto: Kristiāna Hoha
16. Tad pa virsu atkal liek nedaudz mīkstās Lazanjas plāksnes, tad lej atkal Boloņas un Bešamela mērci, un tad atkal pa virsu liek plāksnes.
Foto: Kristiāna Hoha
17. Pašā augšā lej Tikai Bešamela mērci.
Foto: Kristiāna Hoha
18. Pa virsu liek Jūsu izvēlēto, sarīvēto sieru.
Foto: Kristiāna Hoha
19. Pašā augšā liek sviesta piciņas. Cep apmēram 30 - 40 minūtes, līdz virsa kļūst zeltaini brūna.
Foto: Kristiāna Hoha
20. Labu apetīti!
Uz augšu