Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Lazanja manā gaumē

Lazanja manā gaumē

FOTO: Kristiāna Hoha

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Bešamela mērcei:
  • 30 - 40 g sviesta
  • 30 - 40 g miltu
  • 1/2 piena ( vai: puse - piena, puse - vistas buljona)
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Boloņas mērcei:
  • 1 kg malts cūkgaļas ( manā ģimenē ļoti ciena gaļu, tādēļ es to ņēmu veselu kg, bet ja Jums, gribas mazāk, tad droši varat ņemt mazāk, bet tad arī tomātu daudzums mainās)
  • 4 ēd. k eļļas pannas ietaukošanai. (apmēram 4 ēdamk.)
  • 1 sīpols
  • 2 daiviņas ķiploka
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • 600 g tomātu gabaliņu (lietošanai gatavs produkts)
  • Pašai lazanjai:
  • Lazanjas plāksnes (tik cik nepieciešams, lai trīs reizes noklātu Jūsu izvēlēto pannu, kur cepsiet Lazanju)
  • Boloņas mērce
  • Bešamela mērce
  • 6 - 8 ēd. k. sarīvēta Parmas siera ( Ja Jums Parmas siers negaršo, vai nav izdevības tikt pie tāda, tad varat izvēlēties arī cietu sieru, man personīgi parmas siers neīpaši garšo, tāpēc es izvēlējos Krievijas sieru, jo tas ir maigāks)
  • Sviests veidnes ieziešanai
  • Sviesta piciņas virsmas pārklāšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

130 min.
  1. Šīs ir nepieciešamās sastāvdaļas priekš Bešamela mērces.
    Šīs ir nepieciešamās sastāvdaļas priekš Bešamela mērces.

    FOTO: Kristiāna Hoha

  2. Pannā izkausē sviestu
    Pannā izkausē sviestu

    FOTO: Kristiāna Hoha

  3. Pastāvīgi maisot ar putojamo slotiņu, apcep miltus tā, lai tie vēl nemainītu krāsu.
    Pastāvīgi maisot ar putojamo slotiņu, apcep miltus tā, lai t...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  4. Pakāpeniski lek klāt pienu un turpina maisīt, no miltiem izveidojas tādi, kā kunkuļi, tos ar putojamo slotiņu paspiež, līdz tie pazūd.
    Pakāpeniski lek klāt pienu un turpina maisīt, no miltiem izv...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  5. Kad kunkuļi ir pazuduši, pievieno sāli un melnos piparus. Ja jūsuprāt mērce ir par biezu, tai var pievienot vēl pienu, bet ja mērces jūsuprāt ir par maz, tad varat pievienot gan miltus, gan pienu, tik daudz, lai tā būtu jūsu vēlamajā konsistencē. Ja uz mērces virsmas izveidojas plēve to noņem, vai mērci izkāš caur sietu. Uz lēnas uguns, bieži apmaisot, vāra 15 - 20 minūtes.
    Kad kunkuļi ir pazuduši, pievieno sāli un melnos piparus. Ja...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  6. Nepieciešamās sastāvdaļas priekš Boloņas mērces
    Nepieciešamās sastāvdaļas priekš Boloņas mērces

    FOTO: Kristiāna Hoha

  7. Sīpolus sagriež kubiņos.
    Sīpolus sagriež kubiņos.

    FOTO: Kristiāna Hoha

  8. Ķiploku sakapā.
    Ķiploku sakapā.

    FOTO: Kristiāna Hoha

  9. Pannā ielej eļļu un uzkarsē, tad pievieno sīpolu un ķiploku
    Pannā ielej eļļu un uzkarsē, tad pievieno sīpolu un ķiploku

    FOTO: Kristiāna Hoha

  10. Nedaudz vēlāk pievieno un cep visu malto gaļu, līdz tā kļūst pelēka un drupana. ( tā, kā parādīts nākamajā attēlā).
    Nedaudz vēlāk pievieno un cep visu malto gaļu, līdz tā kļūst...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  11. Kad gaļa ir izcepusies, tad tai pievieno sāli, piparus un tomātus. Uz mērenas uguns ik pa brīdim apmaisot, lēni vāra 20 minūtes.
    Kad gaļa ir izcepusies, tad tai pievieno sāli, piparus un to...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  12. Lazanjai nepieciešamais.
    Lazanjai nepieciešamais.

    FOTO: Kristiāna Hoha

  13. Lazanjas plāksnes iepriekš parasti netiek vārīts, bet es, lai tās kļūtu mīkstākas un baudāmākas, paturu tās karstā ūdenī, tik ilgi, lai tās kļūst mīkstas, protams, nevajag pārspīlēt un gandrīz vai izvārīt šīs plāksnes, bet tikai nedaudz paturēt. Plāksnes nevar karsēt kopā, jo tad tās salīp, un dabūt vienu no otras nost ir gandrīz neiespējami.
    Lazanjas plāksnes iepriekš parasti netiek vārīts, bet es, la...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  14. Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. veidni vienmērīgi ieziež ar sviestu, tad liek pirmo kārtu ar plāksnēm, kuras ir nedaudz pamirkušas karstajā ūdenī.
    Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. veidni vienmērīgi iezi...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  15. Klāj Boloņas mērci, tad pa virsu tai Bešamela mērci.
    Klāj Boloņas mērci, tad pa virsu tai Bešamela mērci.

    FOTO: Kristiāna Hoha

  16. Tad pa virsu atkal liek nedaudz mīkstās Lazanjas plāksnes, tad lej atkal Boloņas un Bešamela mērci, un tad atkal pa virsu liek plāksnes.
    Tad pa virsu atkal liek nedaudz mīkstās Lazanjas plāksnes, t...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  17. Pašā augšā lej Tikai Bešamela mērci.
    Pašā augšā lej Tikai Bešamela mērci.

    FOTO: Kristiāna Hoha

  18. Pa virsu liek Jūsu izvēlēto, sarīvēto sieru.
    Pa virsu liek Jūsu izvēlēto, sarīvēto sieru.

    FOTO: Kristiāna Hoha

  19. Pašā augšā liek sviesta piciņas. Cep apmēram 30 - 40 minūtes, līdz virsa kļūst zeltaini brūna.
    Pašā augšā liek sviesta piciņas. Cep apmēram 30 - 40 minūtes...

    FOTO: Kristiāna Hoha

  20. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Cukini - tomātu zupa

Cukini - tomātu zupa

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas