1/2 piena ( vai: puse - piena, puse - vistas buljona)
Sāls
Melnie pipari
Boloņas mērcei:
1kg malts cūkgaļas ( manā ģimenē ļoti ciena gaļu, tādēļ es to ņēmu veselu kg, bet ja Jums, gribas mazāk, tad droši varat ņemt mazāk, bet tad arī tomātu daudzums mainās)
4 ēd. k eļļas pannas ietaukošanai. (apmēram 4 ēdamk.)
1sīpols
2daiviņas ķiploka
Sāls
Melnie pipari
600g tomātu gabaliņu (lietošanai gatavs produkts)
Pašai lazanjai:
Lazanjas plāksnes (tik cik nepieciešams, lai trīs reizes noklātu Jūsu izvēlēto pannu, kur cepsiet Lazanju)
Boloņas mērce
Bešamela mērce
6- 8 ēd. k. sarīvēta Parmas siera ( Ja Jums Parmas siers negaršo, vai nav izdevības tikt pie tāda, tad varat izvēlēties arī cietu sieru, man personīgi parmas siers neīpaši garšo, tāpēc es izvēlējos Krievijas sieru, jo tas ir maigāks)
Sviests veidnes ieziešanai
Sviesta piciņas virsmas pārklāšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
130 min.
Šīs ir nepieciešamās sastāvdaļas priekš Bešamela mērces.
FOTO: Kristiāna Hoha
Pannā izkausē sviestu
FOTO: Kristiāna Hoha
Pastāvīgi maisot ar putojamo slotiņu, apcep miltus tā, lai tie vēl nemainītu krāsu.
FOTO: Kristiāna Hoha
Pakāpeniski lek klāt pienu un turpina maisīt, no miltiem izveidojas tādi, kā kunkuļi, tos ar putojamo slotiņu paspiež, līdz tie pazūd.
FOTO: Kristiāna Hoha
Kad kunkuļi ir pazuduši, pievieno sāli un melnos piparus. Ja jūsuprāt mērce ir par biezu, tai var pievienot vēl pienu, bet ja mērces jūsuprāt ir par maz, tad varat pievienot gan miltus, gan pienu, tik daudz, lai tā būtu jūsu vēlamajā konsistencē. Ja uz mērces virsmas izveidojas plēve to noņem, vai mērci izkāš caur sietu. Uz lēnas uguns, bieži apmaisot, vāra 15 - 20 minūtes.
FOTO: Kristiāna Hoha
Nepieciešamās sastāvdaļas priekš Boloņas mērces
FOTO: Kristiāna Hoha
Sīpolus sagriež kubiņos.
FOTO: Kristiāna Hoha
Ķiploku sakapā.
FOTO: Kristiāna Hoha
Pannā ielej eļļu un uzkarsē, tad pievieno sīpolu un ķiploku
FOTO: Kristiāna Hoha
Nedaudz vēlāk pievieno un cep visu malto gaļu, līdz tā kļūst pelēka un drupana. ( tā, kā parādīts nākamajā attēlā).
FOTO: Kristiāna Hoha
Kad gaļa ir izcepusies, tad tai pievieno sāli, piparus un tomātus. Uz mērenas uguns ik pa brīdim apmaisot, lēni vāra 20 minūtes.
FOTO: Kristiāna Hoha
Lazanjai nepieciešamais.
FOTO: Kristiāna Hoha
Lazanjas plāksnes iepriekš parasti netiek vārīts, bet es, lai tās kļūtu mīkstākas un baudāmākas, paturu tās karstā ūdenī, tik ilgi, lai tās kļūst mīkstas, protams, nevajag pārspīlēt un gandrīz vai izvārīt šīs plāksnes, bet tikai nedaudz paturēt. Plāksnes nevar karsēt kopā, jo tad tās salīp, un dabūt vienu no otras nost ir gandrīz neiespējami.
FOTO: Kristiāna Hoha
Cepeškrāsni uzsilda līdz 200 grādiem. veidni vienmērīgi ieziež ar sviestu, tad liek pirmo kārtu ar plāksnēm, kuras ir nedaudz pamirkušas karstajā ūdenī.
FOTO: Kristiāna Hoha
Klāj Boloņas mērci, tad pa virsu tai Bešamela mērci.
FOTO: Kristiāna Hoha
Tad pa virsu atkal liek nedaudz mīkstās Lazanjas plāksnes, tad lej atkal Boloņas un Bešamela mērci, un tad atkal pa virsu liek plāksnes.
FOTO: Kristiāna Hoha
Pašā augšā lej Tikai Bešamela mērci.
FOTO: Kristiāna Hoha
Pa virsu liek Jūsu izvēlēto, sarīvēto sieru.
FOTO: Kristiāna Hoha
Pašā augšā liek sviesta piciņas. Cep apmēram 30 - 40 minūtes, līdz virsa kļūst zeltaini brūna.