Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Banānu, šokolādes kēksiņi

2012. gada 12. jūlijs
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
35 min
1. Krāsni uzkarsē līdz 205°C, sagatavo 12 kēksiņu formiņas un izvieto uz pannas.
2. Šokolādi sasmalcina gabaliņos. Nelielā traukā liek šokolādes gabaliņus un 3 ē.k. miltus. Rūpīgi apmaisa.
3. Lielākā traukā liek sviestu (vai augu eļļu), olas, cukuru, samīcītus banānus, vaniļas ekstraktu un samaisa.
4. Atsevišķā traukā liek miltus, cepamo pulveri, sāli un kanēli, visu samaisa un pievieno iepriekš sagatavotajai masai.
5. Masai pievieno šokolādes gabaliņus un miltu maisījumu un visu kārtīgi samaisa.
6. Izmantojot saldējuma karoti, mīklu vienmērīgi sadala 12 formiņās un cep aptuveni 18 minūtes. Pirms ņem ārā no cepeškrāsns, pārbauda ar koka irbulīti, to iedurot kēksiņa vidū. Ja iznāk tīrs (bez mitras mīklas), tad ir gatavs.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu