Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Selgas cepumu torte ar biezpienu un zemenēm

Selgas cepumu torte ar biezpienu un zemenēm

FOTO: Līga Elmere

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 700 g zemeņu (200 g krēmam un pārejās dekorēšanai)
  • 30 g želatīna
  • 200 g saldā krējuma
  • 300 g cukura
  • 360 g biezpiena
  • 2 paciņas želejas tortēm ar zemeņu garšu
  • 1 paciņa sviesta
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

300 min.
  1. Želatīnu uzbriedina. Cepumus sadrupina, pievieno izkausētu sviestu, samīca viendabīgu masu.
  2. Ņem tortes formu, tajā liek cepamo papīru, selgas cepumu masu. Tad tortes formu liek ledussakpī, lai cepumu masa sastingst.
  3. Zemenes priekš biezpiena masas nomazgā, sagriež 4 daļās, pārber ar cukuru.
  4. Biezpienu izberž caur sietu, tam pievieno cukuru.
  5. Saldo krējumu ar cukuru saputo putukrējumā, putukrējumam pievieno zemenes ar cukuru, izkausētu - atdzesētu želantīnu.
  6. Biezpienu un visu masu ar mikseri saputo. Liek tortes formā. Tad notur 3 stundas ledusskapī.
  7. Ņem zemenes dekorēšanai, nomazgā tās, pārgriež uz pusēm, dekorē torti. To pārlej ar sagatavotu želejas šķīdumu. Liek ledusskapī, lai sastingst. Vislabāk 12 stundas atstāt ledusskapī.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Svaigās tortiljas ar vistas gaļu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas