Lazaņja

2012. gada 26. maijs
Foto: katrina antonova
Pagatavošana
60 min
1. Izvāra mērci: verdošā pienā ieber 1 tēj.k. vegetas un pielej atšķaidītu cieti, un izvāra pabiezu tādu kā ķīseli. Ļauj nedaudz atdzist. Uz sakarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sīpolus, tad pievieno smalki sarīvētus burkānu un vegetu, pasautē, tad pievieno sagrieztu desu vai gaļas izstrādājumus. Sieru sarīvē uz rupjās rīves. Ietauko dziļo trauku un ielej 2-3 ēdm.k. mērces un izlīdzina. Liek pirmo kārtu - lazaņjas makaronu plāksnes+mērce+desa+ketčups+ siers un tā atkārto tik, cik ir plākšņu vai trauks atļauj. Pēdējai kārtai ir jābūt makaroni pārlieti ar mērci un pabērti ar sieru. Cep cepeškrāsnī apmēram 30 min līdz ir izveidojusies brūna virskārta. Izņemot ļauj tai atdzist, tikai tad to sagriež.
Uz augšu