Sākums > Receptes > Uzkodas

Sāļā biskvīta torte ar sieru

2012. gada 22. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
40 min
1. No sākuma pagatavo biskvītu.Atdala olas dzeltenumu ar baltumu.Dzeltenumam pievieno sāli, nedaudz paputo.Saputo arī olas baltumu stingrās putās.Pievieno tam dzeltenumu,ar koka karoti maigi samaisa un liek klāt izsijātus miltus. Ietauko tortes formu ( 26 cm diam.),ielej biskvīta masu un liek iepriekš uzkarsētā krāsnī uz 180 grādiem. Cep 20-25 min.Pārbauda ar koka iesmiņu-ja nelīp pie kociņa klāt masa,tad ir gatavs.Līdz tam nav vēlams vērt vaļā krāsns durvis,citādi biskvīts uzreiz saplaks.Kad gatvs,ņem biskvītu ārā,to pārgriež uz pusēm un atdzesē.
2. Taisa šķiņķa masu-svaigo sieru sablenderē ar nedaudz vairāk kā pusi no šķiņķa.Trešdaļu svaigā siera atstāj,lai būtu ar ko pārziest maliņas.Sagriež ripiņās tomātus un gurķus,dilles sasmalcina,sarīvē vārītās olas.Pēc tam sāk kārtot torti.
3. Uz pirmās biskvīta kārtas izsmērē visu kausēto sieru,pa visu torti liek pārējo šķiņķi ( sagrieztu šķēlītēs),tomātus un pusi no vārītajām olām.Liek otru biskvīta kārtu.
4. Uz tās izsmērē šķiņķa masu un virs tā gurķus,pārkaisa pāri atlikušās olas un pārspiež pāri majonēs režģīti.Tortes malas apsmērē ar atlikušo svaigo sieru un pielipina pie tām sakapātās dilles.Ja paliek pāri,tad pārkaisa pāri tortei.Var izrotāt ar cherry tomātiem vai ko citu.Pēc pagatavošanas ielikt ledusskapī.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu