Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Gardā ābolkūka

Gardā ābolkūka

FOTO: Elizabete

Paldies, Dainai par iesūtīto foto (konkursa ietvaros)! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze cukura
  • 1 glāze kefīra
  • 2 glāzes miltu
  • 1 tējk. sodas
  • Kanēlis
  • 2 olas
  • Āboli
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

85 min.
  1. Visas sastāvdaļas izņemot ābolus un kanēli ar mikseri samiksē viendabīgā mīklā.
  2. Sagriež ābolus plāksnītēs.
  3. Ietauko cepamo trauku. (Ar dziļu apakšu, jo cepšanās procesā tā uzpūtīsies par vairākiem centimetriem.) Tad lej traukā mīklu. Mīklai ir jālīst kā lentei, nevis jākrīt kā kunkuļiem.
  4. Ja mīkla ir pārāk bieza, pievieno vēl kefīru.
  5. Pa virsu mīklai vienā kārtā liek ābolus, līdz visa kūka ir noklāta.
  6. Kad āboli salikti, tiem pa virsu uzber nedaudz kanēli un cukuru.
  7. Uzsilda krāsni līdz 190 grādu temperatūrai un liek kūku cepties. Cep 50 minūtes.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Maigā gaileņu krēmzupa

Maigā gaileņu krēmzupa

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas