Bulciņas

2012. gada 31. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Pusi pienu uzsilda, pievieno raugu, izmaisa, pievieno 1 ēd.k. cukura un kārtīgu ēdamkaroti miltu, izmaisa. Apsedzam trauku ar salveti un atstāj siltā vietā uz 10 minūtēm.
2. Sakuļ olu ar atlikušo cukuru, sāli. Pievieno uz smalkās rīves sarīvētu sieru, kurkumu, skābo krējumu, izkausētu sviestu, viegli uzsildītu atlikušo pienu. Visu izmaisa.
3. Pievieno uzrūgušo ieraugu, izmaisa un ber klāt miltus. Ber pa daļām un mīca mīklu. Mīklai jāsanāk maigai, mīkstai, bet nav jālīp pie rokām.
4. Gatavo mīklu liek ieeļļotā traukā, apsedzam ar pārtikas plēvi un liek raudzēties uz stundu siltā vietā.
5. Uzrūgušo mīklu izmīca. Veido bumbiņas, ko saplacina apaļā pankūkā. Vidū liek ievārījumu un aizlipina ciet malas, šādi izveidojot ovālu bulciņu.
6. Ņem mazliet mīklu un izveido galvu ar ausīm. Pieliek pie bulciņas. Tā kā mīkla ir lipīga, tad galva labi turas klāt.
7. Šādi izveido zaķīšus. Apsmērē izveidotās bulciņas ar sakultu olu un liek cepties iepriekšs uzsildītā cepeškrāsnī ~200 grādos ~20 minūtes.
8. Gatavos zaķīšus atdzesē zem dvieļa.Ja vēlamies zaķīšus var izdekorēt ar izkausētu šokolādi, uzzīmēt acis, ūsas, degunu, bet man nemaz neprasījās, patika tā pat.
9. Nesanāca perfekti zaķīši, jo man ievārījums bija diezgan šķidrs un zaķīši cepoties nedaudz izplūda.
10. Bet tomēr izdevās iepriecināt un pārsteigt dēlu.
11. Lai izdodās un labi garšo!
Uz augšu