Dārzeņus sākumā nomazgā un liek vārīties vai tvaicē. Tvaicētājā kādas 35 minūtes, tad izņem kartupeļus un burkānus, bietēm var dot vēl minūtes 15 pasildīties.
FOTO: jurka
Sagriež sīpolu.
FOTO: jurka
Smalki sagriež kāpostus.
FOTO: jurka
Sagriež un pievieno arī marinētus gurķus.
FOTO: jurka
Pa to laiku tvaicētie dārzeņi jau gatavi un atdzisuši. Visu sagriež. Rīvēt neiesaka, jo tas maina galarezultātu gan vizuāli, gan garšu.
FOTO: jurka
Baigās visu saliek traukā, aplaista ar eļļu un pievieno garšvielas. Es izmantoju balto/rozā/melno piparu maisījumu un jūras sāli.
FOTO: jurka
Tad visu sajauc un obligāti ļaut ievilkties, jo ilgāk, jo labāk, bet ar 12 stundām noteikti būs gana.