Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bērnības atmiņas-prjaņiki

2012. gada 14. marts
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
120 min
1. Olu samaisam ar 1/2 glāzi cukuru, pievieno mīkstu, istabas tempretūrā pastāvējušu sviestu vai margarīnu un krējumu, izmaisa.
2. Otru pusi glāzi cukuru liek uz pannas un kausē, pievieno medu, kad pilnībā izkusis lēnām pielej ūdeni, bet ļoti uzmanīgi, jo masa sāks burbuļot un var apšļakstīt rokas. Tā kā uzmanīgi. Kad ir gatavs šis sīrups, tad lej to mūsu olu, sviesta maisījumā un kārtīgi izmaisa.
3. Sodu sajauc ar 1 glāzi kukurūzas miltiem, kakao un iemaisa mīklā (ja nav kukurūzas, liek kviešu). Pēc tam pievieno 1 glāzi kviešu miltus, izmaisa.
4. Tālāk pievieno miltus tik, lai mīkla ir mīksta, maiga, bet ir mīcāma. Mīklu atstāj uz 20 minūtēm, lai milti uzbriest.
5. No gatavās mīklas veido mazas bumbiņas, vai arī izrullē to biezā kārtā un izspiež ar formiņām. Kā vēlamies.
6. Liek cepties cepeškrāsnī ap 180 grādiem ap 20 minūtēm. Tiklīdz praņiki ir sausi pēc izskata, tā tie jau gatavi. Cepšanas laiks atkarīgs no praņiku izmēra, tā kā skatamies.
7. Gatavus, atdzisušus praņikus apsmērē ar izkausētu šokolādi un citrona glazūru. 1 ēd.k citrona sula + pūdercukurs tik, lai masa paliek bieza. Izmaisa un gatavs. Klāj uz praņikiem.
8. Protams,jums tas viss var izdoties daudz skaistāk kā man, jo es steigšus gatavoju, jo dēls skraidīja riņķī un gaidīja, kad tad varēs nogaršot un līdz ar to čamāties nebija laika.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu