Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ātrs, vienkāršs plova aizstājējs

2012. gada 25. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež nelielos gabaliņos papriku, sarīvē burkānus, to visu nelielā eļļas daudzumā apcep uz pannas. Kad dārzeņi apcepušies, tos pārliek citā trauciņā.
2. Uz tās pašas pannas liek gabaliņos sagrieztu gaļu, pievieno sasmalcinātu sīpolu un ķiploku, pievieno nedaudz sāli, piparus un kajēnas piparus. Gaļu ar garšvielām apcep, kad tā apcepusies brūna, pārlej ar karstu ūdeni (tā, lai nedaudz apsedz gaļu), nedaudz pavāra un pēc tam atstāj uz nelielas uguns sautēties.
3. Paralēli tam katliņā vāra rīsus. Kad rīsi ir pa pusei gatavi, pannā esošajai gaļai pievieno iepriekš apceptos burkānus un papriku, turpina sautēt.
4. Kad rīsi jau gandrīz gatavi, tos noņem no uguns, nolej lieko ūdeni un pannas saturu pārlej katliņā virsū rīsiem, samaisa, atstāj uz mazas uguns apmēram 5 minūtes.
5. Pēc tam pievieno tomātu mērci (ne kečupu), samaisa, atstāj uz 5 minūtēm visu savilkties uz tās pašas mazās uguns. Pēc tām 5 minūtēm pagaršo, pēc vajadzības pievieno sāli vai piparus.
6. Lai labi garšo!
Uz augšu