Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Lazanja vienkāršā

2012. gada 23. februāris
Foto: Zannda T.
Plāksne pie plāksnes, kārta pie kārtas, viss sacepuma traukā un krāsnī iekšā.
Pagatavošana
150 min
1. Papriku nomazgā, attīra un sagriež mazos gabaliņos.
Foto: Zannda T.
2. Sagriež sīpolu mazos gabaliņos. Apcep sīpolus un papriku kādas 3 min. Pārliek katliņā.
Foto: Zannda T.
3. Apcep gaļu, bet tā, lai nav līdz galam gatava. Pārliek katliņā.
4. Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, garšvielas pēc patikas. Nedaudz pasautē uz nelielas uguns, lai savelkās visas garšas.
Foto: Zannda T.
5. Kamēr sautējās, iesmērē ar veidni ar sviestu.
6. Pirmajā kārtā liek lazanjas plāksnes, tad gaļu, un tā atkārto vairākas reizes, skatoties cik liela ir veidne, pēdējo kārtu atstāt ar gaļu.
7. Apber bagātīgi ar rīvētu sieru un pārlej ar saldo krējumu. Liek 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.
8. Gatavs būs līdz ko ar dakšīņu iebakstot, visas lazanjas plāksnes būs mīkstas un tām var izdurt cauri. Aptuveni kādas 20-30 min. jācep.
9. Vislabāk to pasniegt, kad ir nedaudz padzisusi, jo būs stingrāka.

Labu apetīti!
Foto: Zannda T.
Uz augšu