Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Lazanja vienkāršā

Lazanja vienkāršā

FOTO: Zannda T.

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 iepakojums lazanjas plākšņu (kuras NAV jāvāra)
  • 700 g maltas liellopa gaļas un cūkgaļas
  • 2 vidējas paprikas
  • 2-3 vidēji sīpoli
  • 1 bundža konservētu, nomizotu tomātu (var arī 4 vidējus tomātus blanšēt)
  • 1 maza burciņa tomātu pastas
  • 300-400 g siera, labi kūstoša
  • Saldais krējums
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Sviests veidnes iesmērēšanai
  • Eļļa cepšanai
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Papriku nomazgā, attīra un sagriež mazos gabaliņos.
    Papriku nomazgā, attīra un sagriež mazos gabaliņos.

    FOTO: Zannda T.

  2. Sagriež sīpolu mazos gabaliņos. Apcep sīpolus un papriku kādas 3 min. Pārliek katliņā.
    Sagriež sīpolu mazos gabaliņos. Apcep sīpolus un papriku kād...

    FOTO: Zannda T.

  3. Apcep gaļu, bet tā, lai nav līdz galam gatava. Pārliek katliņā.
  4. Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, garšvielas pēc patikas. Nedaudz pasautē uz nelielas uguns, lai savelkās visas garšas.
    Pievieno konservētos tomātus, tomātu pastu, garšvielas pēc p...

    FOTO: Zannda T.

  5. Kamēr sautējās, iesmērē ar veidni ar sviestu.
  6. Pirmajā kārtā liek lazanjas plāksnes, tad gaļu, un tā atkārto vairākas reizes, skatoties cik liela ir veidne, pēdējo kārtu atstāt ar gaļu.
  7. Apber bagātīgi ar rīvētu sieru un pārlej ar saldo krējumu. Liek 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī.
  8. Gatavs būs līdz ko ar dakšīņu iebakstot, visas lazanjas plāksnes būs mīkstas un tām var izdurt cauri. Aptuveni kādas 20-30 min. jācep.
  9. Vislabāk to pasniegt, kad ir nedaudz padzisusi, jo būs stingrāka.

    Labu apetīti!
    Vislabāk to pasniegt, kad ir nedaudz padzisusi, jo būs sting...

    FOTO: Zannda T.

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas