Cepti kartupeļi ar dārzeņiem marokāņu gaumē

Cepti kartupeļi ar dārzeņiem marokāņu gaumē
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 1 /4 tase olīves
  • 450 g sarkanie kartupeļi
  • 2 ēd. k. olīveļļa
  • 6 gab. citrona miziņa
  • 1 /2 tēj. k. Kumin (Zira) pulveris
  • 1 glāze ūdens
  • 1 /4 tase sasmalcināti pētersīļi
  • 1 citrons
  • Sāls
  • Malti melnie pipari

Pagatavošana

30 min.
  1. Smalki sakapā olīves.
  2. Sagriež kartupeļus mazos gabaliņos vai pārgriež gareniski 4 daļās, ja kartupeļi ir nelieli.
  3. Ieliek katlā un sajauc ar sasmalcinātām olīvām, eļļu, citrona miziņām, kuminu, 0,5 tēj. k. sāls un 0.25 tēj. k. melno piparu.
  4. Visu apslaka ar citrona sulu.
  5. Labi samaisa un ievieto dziļā pannā.
  6. Pievieno ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  7. Uzliek vāku un vāra vidējā temperatūrā 10-12 minūtes līdz kartupeļi ir mīksti.
  8. Noņem vāku un vāra vēl 1-2 minūtes, līdz ūdens ir iztvaikojis.
  9. *Pasniedz, pārkaisot ar pētersīļiem.
  10. Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi