Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Cepti kartupeļi ar dārzeņiem marokāņu gaumē

Cepti kartupeļi ar dārzeņiem marokāņu gaumē

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 /4 tase olīves
  • 450 g sarkanie kartupeļi
  • 2 ēd. k. olīveļļa
  • 6 gab. citrona miziņa
  • 1 /2 tēj. k. Kumin (Zira) pulveris
  • 1 glāze ūdens
  • 1 /4 tase sasmalcināti pētersīļi
  • 1 citrons
  • Sāls
  • Malti melnie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Smalki sakapā olīves.
  2. Sagriež kartupeļus mazos gabaliņos vai pārgriež gareniski 4 daļās, ja kartupeļi ir nelieli.
  3. Ieliek katlā un sajauc ar sasmalcinātām olīvām, eļļu, citrona miziņām, kuminu, 0,5 tēj. k. sāls un 0.25 tēj. k. melno piparu.
  4. Visu apslaka ar citrona sulu.
  5. Labi samaisa un ievieto dziļā pannā.
  6. Pievieno ūdeni un uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  7. Uzliek vāku un vāra vidējā temperatūrā 10-12 minūtes līdz kartupeļi ir mīksti.
  8. Noņem vāku un vāra vēl 1-2 minūtes, līdz ūdens ir iztvaikojis.
  9. *Pasniedz, pārkaisot ar pētersīļiem.
  10. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Sulīgās tītara kotletes ar tomātiem un sieru

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas