Lauku torte

2012. gada 5. janvāris
Foto: everita vītola
Pagatavošana
120 min
1. pirms ķeras pie biskvīta mīklas gatavošanas, ieslēdz cepeškrāsni uz 170 pēccelsija skavas.
2. BISKVĪTS.atdala olu dzeltenumus no baltumiem. dzeltenumam pievieno cukuru, vaniļas cukuru, citrona miziņuun mazliet cirona sulas. kaut arī citrona miziņa tradicioālās Latvijas lauku tortes biskvīta sastāvā, man tomēr patīk to pievienot- citron miziņa un sula biskvītam dot īpašu aromātu.
3. ^_^
4. visas sastāvdaļas kārtīgi sajauc kopā, masu var pat mazliet paputot. olu masā iemaisa kviešu miltus.
5. ^_^
6. olu baltumus saputo stringās putās un maigi iecilā olu dzeltenumu masā. jo maigāk iecilās olu baltumus, jo pufīgāks būs biskvīts.
7. ^_^
8. cepamformas apakšā ieklāj cepampapīru, un formas maliņas kārtīgi iesmērē ar sviestu. formā iekaisa arī mazliet miltu, lai biskvīts nepieliptu un viegli nāktu ārā no formas.
9. ^_^
10. cepamformu liek iepriekš uzkarsētajā krāsnī(bez konvekcjas režīma)
11. un cep kādas 25-30 minūtes. ATCERIEA! NEVIRINI CEPEŠKRĀŠNS DURVIS SAVĀDĀK BISKVĪTS SAPLAKS! kad biskvīts gatavs izņem to un noliec atdzesēt. lai tore būtu neaizmirstama un ar bagātīgu faktūru, vienu tortes kārtu pagatavo no kraukšķīgas smilšu mīklas. no tās pašas mīklas, kas lieliski der gardajiem riekstiņiem ar iebiezinātā piena pildījumu.
12. ^_^
13. smlšu mīklu izrullē plānā kārtā, liek ar sviestu kārtīgi ietaukotā kūkas formā un cep kā lielu cepumu 180 pēc celsja skavas tempertuurā ptuveni 20 min.
14. ^_^
15. tertes cepuma un biskvītadaļas gatavas. atliek vien pagatavot pildījumu - vārīto krēmu. var arī ar ko citu.
16. p.s šī ir mana pirmā rakstītā recepte nēesiet bargu un tortei būt jāsanāk 28 cm.nākamreiz rakstīšu kā pagatavot mandarīnu sauītes..
Uz augšu