Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Mannā - burkānu kēksiņi

Mannā - burkānu kēksiņi

FOTO: Nataša Rogova

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s skābā krējuma vai jogurta, vai kefīra
  • 1 glāze/s mannā
  • 1.5 glāze/s miltu
  • 3 olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera vai 1/2 tējk. sodas
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s uz smalkās rīves rīvētu burkānu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

80 min.
  1. Krējumam (jogurtam vai kefīram, ko nu izvēlamies) pievieno mannā un atstāj uz 1 stundu.
  2. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem.
  3. Dzeltenumus puto ar 1/2 glāzi cukura, līdz gaišai masai.
  4. Burkānus, sarīvētus uz smalkās rīves, kopā ar otru pus glāzi cukura sablenderē.
  5. Mannā masai pievieno blenderētos burkānus, izmaisa un atstāj.
  6. Olas baltumus puto ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām.
  7. Olu dzeltenumus savieno ar mannā masu, pievieno miltus ar cepamo pulveri. Visu izmaisa ar roku vai ar mikseri.
  8. Iecilā olu baltumus un lēnām, rūpīgi izmaisa.
  9. Liek ieeļļotās mazās vai arī lielā formā.
  10. Cep ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
    Cep ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.

    FOTO: Nataša Rogova

  11. Kad atdzisuši, izņem no formiņām. Ja ir vēlēšanās, izdekorējam. Es dekorēju ar zefīra krēmu,recepte būs šeit: http://www.receptes.lv/receptes/zefiri/
    Kad atdzisuši, izņem no formiņām. Ja ir vēlēšanās, izdekorēj...

    FOTO: Nataša Rogova

  12. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!

    FOTO: Nataša Rogova

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Žāvētu augļu ķīselis ar pienu

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas