Sākums > Receptes > Zupas

Dārzeņu krēmzupa - maigums

2011. gada 30. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
60 min
1. Sagriež pusgredzenos sīpolu, puravu ripiņās burkānu kubinos, kartupeļus četrās daļās.
Foto: Receptes.lv
2. Katlā liek kādu vistas stilbiņu priekš buljona, garšvielas un vāra līdz gatavs. Var vienkārši kaut kādus kauliņus buljonam. Ūdens ap 1,5l.

3. Liek uz pannas eļļā cepties sīpolu līdz kļuvis zeltains, tad pievieno burkānus, puravu un cepam uz lielas uguns,t d pievieno kartupeļus, apmaisa, apcep uz lielas uguns.
Foto: Receptes.lv
4. Kad buljons gatavs, katlā liek dārzeņus un vāra līdz gatavi. Lai ūdens neiztvaiko, pilnībā uzliek vāku. Gatavs tad,kad dārzeņi jau šķīst ārā.

5. Sablenderē visu, pievieno ap 100 ml saldā krējuma, izmaisa. Var pievienot vairāk un arī mazāk, vai arī kausēto sieru, būs sierīga zupa. Pasniedz ar ko vēlas, ar zaļumiem, vai ar grauzdiņiem.

6. Grauzdiņus gatavoju pati. Sagriezu mazos kubiņos gan baltmaizi,gan rupjmaizi un liku cepeškrāsnī līdz kļuva brūni,kraukšķīgi.

Dekorēju ar krējuma un tomātu mērces palīdzību. Zupa sanāca fantastiska. Tagad gatavou dažādu veidu krēmzupas, ar dazādām sastavdaļām.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu