Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepetis sinepju un medus marinādē [fotorecepte

2011. gada 27. decembris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
160 min
1. Gatavojam marinādi! Katlā ielejam ūdeni, liekam uz plīts karsēties, pievienojam sāli, medu, sinepes un garšvielas. Visu uzvārā un karsē vēl 2 minūtes. Tagad katls jānoliek vēsumā, lai atdziest. Cūkgaļu var likt marinādē tikai tad, kad tā ir pilnībā atdzisusi - auksta!
Foto: TeddyWife
2. Kad marināde ir atdzisusi pilnībā, varam sākt domāt par cūkgaļu! Ja tai ir ādiņa, skaistumam varam to iegriezt rūtiņās vai kā citādi. Gaļu pilnībā iegremdē marinādē, uzliek vāku un novieto ledusskapī vai kādā citā vēsā vietā (balkons).
3. GAĻU ATSTĀJ UZ 24 STUNDĀM!
Foto: TeddyWife
4. Nākamajā dienā varam sākt domāt par gaļas cepšanu. Gaļu izņemam no katla un nosusinām to. Cepamplātē ielejam 4 ēdamkarotes marinādes un 2 ēdamkarotes eļļas, visu vidiņā sajauc kopā. Liek uz paplātes gaļu, var nedaudz to apkaisīt ar sāli papildus un pipariem! Neaizmirstam arī par timiāna vai rozmarīna zariņiem un liekam to cepties.
5. Ja izmantojat pavēderi, sākumā nepieciešams appraut ādīņu.. līdz 220grādiem 20minūtes un tad samazinam temperatūru līdz 180grādiem.
6. Bet ja izmantojat karbonādes gabalu, tad cepam to uz 180-200grādiem, no abām pusēm vismaz pusotru stundu vai pat divas, atkarīgs no gaļas gabala.
7. Ja vēlaties lai tas ātrāk sagatavojas, to var pārgriezt uz pusēm.
Foto: TeddyWife
8. Tas arī viss! Cepetis sanāk ar patīkamu Ziemassvētku garšu, mīksts, maigs.. mmm... :)
Foto: TeddyWife
Uz augšu