Sākums > Receptes > Deserti

Ķirbju pīrāgs ar iebebiezināto pienu

2011. gada 12. decembris
Foto: Andriss PP
Līdzīgu recepti noskatījos raidījumā "Gandrīz ideālas vakariņas" un nolēmu pamēģināt pats. Iznāca tik lieliski, ka nolēmu par šo recepti pavēstīt arī citiem. Noteikti pamēģiniet arī jūs, īpaši tie, kam parasti ķirbji negaršo.
Pagatavošana
80 min
1. Ķirbi nomizo, sagriež gabalos, izklāj uz cepampannas un ievieto cepeškrāsnī, cep 190gr. līdz tie mīksti (ap 20 min).
Foto: Andriss PP
2. Tad tos izņem un sastampā. Pievieno apelsīna sulu, ingveru, iebiezināto pienu, olas, mannu, vaniļas cukuru un cepamo pulveri.
3. Samaisa kopā.
4. Cepumus nedaudz pamērcē pienā un izklāj cepamajā veidnē(es izmantoju parastas metāla bļodas).
Foto: Andriss PP
5. Virsū uzlej mīklu.
Foto: Andriss PP
6. Cep 180. gr. ap stundu vai līdz masa sarecējusi
Foto: Andriss PP
Uz augšu